Állatkínzás

2024.05.27. 14:45

Mérgezés tüneteivel pusztultak el a macskák Berkenyén

Lakossági bejelentés érkezett nemrégiben a község önkormányzatához, hogy a település területén több helyen tisztázatlan körülmények között pusztultak el a macskák. A gyanú egyértelműen mérgezésre utal.

Hegedűs Henrik

German József polgármester felhívása szerint leginkább a délkeleti falurész két utcája, az Ifjúság és a Málna-köz a legérintettebb terület. A házi kedvencek elhullásának rövid időn belüli többszöri megismétlődése miatt erősen feltételezhető, hogy szándékos mérgezés történt. A tünetek alapján mindenképpen erre lehet következtetni, mivel hirtelen jelentkeztek a megbetegedések, ami hányással, nehéz légzéssel, étvágytalansággal, hasmenéssel járt, és sokszor már csak percek álltak rendelkezésre a sürgős segítségnyújtáshoz.

Mérgezés tüneteivel pusztultak el a macskák
Mérgezés állhat a háttérben
Fotó: Hegedűs Henrik / Forrás: Illusztrációs fotó: Nool.hu

A polgármester kéri, hogy a macskák védelme érdekében fokozottabban figyeljenek négylábúikra, és a legkisebb gyanú esetén is azonnal forduljanak a legközelebbi állatorvoshoz. Hozzátette továbbá, hogy a mérgezés az állatkínzás egyik legsúlyosabb formája, bűntettnek minősül, és ha bebizonyosodik az elkövetés, a tettest akár öt év szabadságvesztésre is ítélhetik.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában