Karbantartási munkálatok

2024.05.17. 14:08

MÁV: készségesen segít az utasszállító vállalat a salgótarjáni vasútállomás felújításában

Civil szervezetek vezetői tartottak sajtótájékoztatót Salgótarjánban pénteken délelőtt, amelynek apropója a helyi vasútállomás felül- és aluljáróját érintő felújítási munkálatok voltak. A MÁV területileg illetékes központja készségesen állt az egyesületek rendelkezésére az ügy kapcsán.

Sipos Nina Vivien

Balról: dr. Ferkó Attila, Tóth-Beeri Szilvia és Matúz Csilla

Forrás: Nool.hu

Fotó: Vendel Lajos

Tóth-Beeri Szilvia, a karancsaljai székhelyű A Szövetség Alapítvány elnöke a sajtótájékoztatón hangsúlyozta, hogy a salgótarjáni vasútállomásnál lévő fel- és aluljárót, a lépcsőket, valamint magát az állomást már évekkel ezelőtt fel kellett volna újítania a városvezetésnek. Ennek az ügynek a kapcsán még februárban felkereste a kuratórium vezetője a MÁV területileg illetékes központját Sátoraljaújhelyen, ahol készséggel álltak azon kérdések elé, hogyan lehetne a salgótarjáni pályaudvart tovább fejleszteni, a jelenleg életveszélyesnek minősült lépcsőket rendbe rakni és karbantartani magát az érintett területet. 

Közösséget is teremtene a felújítás

– Bízom benne, hogy a gyakorlati kivitelezés napjai közösségteremtő alkalmak lesznek, és a felújítás eredménye a lakosság körében általános közmegelégedettséget fog hozni – fogalmazott a karancsaljai székhelyű kuratórium elnöke.

A MÁV közbenjárásával, A Szövetség Alapítvány és a Jobb Páholy Förster Társaság kezdeményezésére a közelmúltban el is kezdődhettek a munkálatok, hogy szebbé és élhetőbbé tegyék a salgótarjáni központban megtalálható pályaudvart, továbbá annak környékét. Mint mondta Tóth-Beeri Szilvia, egyelőre nem tudni, hogy meddig fog tartani a javítás. 

Az eseményen beszédet mondott Matuz Csilla helyi civil aktivista, a salgótarjáni 4-es számú választókerület képviselőjelöltje, illetve dr. Ferkó Attila háziorvos, polgármesterjelölt is.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában