Beruházás

2024.05.25. 08:10

Hatvanmillió forintból virágoztatják fel a tari faluközpontot

Újabb beruházások valósulnak meg Taron. Megújul a faluközpont és utakat is korszerűsítenek.

Nagy Orsolya

Turopoli Zsolt elmondta, hogy a faluközpont fejlesztésére 60 millió forintot nyertek

Forrás: Nool Archív

Több tízmillió forintos támogatásnak köszönhetően szépülhet meg a faluközpont még idén nyáron.

Szebbé válik a faluközpont

A beruházással kapcsolatban Turopoli Zsolt polgármester elmondta portálunknak, hogy a Top Plusz pályázatán nyertek el több mint hatvanmillió forintos támogatást, amelynek köszönhetően megújulhat a faluközpont.

– A munkálatokat várhatóan június közepén kezdik majd a szakemberek. A beruházás során a tari hősök emlékműnél új köntöst kap a park, így térkövezés valósul meg, de lesz díszkivilágítás, valamint új padokat is kihelyezünk. Emellett pedig a posta, valamint a hivatal környékén új parkolókat hozunk létre – közölte Turopoli Zsolt, aki szerint fontos, hogy az emlékmű méltó környezetet kapjon.

A település vezetője kiemelte, hogy egyébként is igyekeznek rendben tartani a faluközpontot, ahol minden ünnephez kapcsolódóan valamilyen dekorációt készítenek a helyiek.

Utak is megújulnak

Turopoli Zsolt arra is kitért, hogy több pályázatuk is sikeres elbírálásban részesült, amelyek által még a nyár folyamán utak újulnak majd meg. Ezáltal a szakemberek korszerűsítik a Szondy és a Táncsics út egy szakaszát, valamint a tervek szerint a Rákóczi út egy szakasza is útburkolatot fog kapni.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában