BMX

2024.05.18. 19:40

Extrémsport: látványos bemutatóval nyitották meg a balassagyarmati pályát

Birtokba vették a bringások, gördeszkások és rolleresek a Balassagyarmaton kialakított Skate Parkot. Az extrémsport kedvelőit tömörítő egyesület közreműködésével bemutatókat is tartottak.

Lukács Zsófia

Hajmeresztő mutatványokat is láthatott a közönség

Forrás: Nool.hu

Fotó: Lukács Zsófia

Hivatalosan is megnyitott a Skate Park Balassagyarmaton a Vak Bottyán utcában. A Dead Diamond Crew helyi BMX közösségnek egy régi álma vált valóra azzal, hogy a Településfejlesztési Operatív Programban megvalósított,  Zöld csiga című önkormányzati beruházás részeként megépült az ezer négyzetméteres pálya. 

Extrémsport két keréken: a rollereseket is várja a pálya
Fotó: Lukács Zsófia / Forrás: Nool.hu

– Látjuk, hogy van utánpótlás és ez a szenvedély, az extrém sport egyre többeket vonz. A pálya nem csak a bmx és a kerékpár használatára lett kialakítva, hanem görkorcsolya, roller és bármilyen extrémsportágat szívesen látunk területén. Örülünk annak, hogy a fiatalok már biztonságos körülmények között élvezhetik ezt a sportot – mondta el portálunknak Kiss Balázs, a BMX csapat tagja. Arra is kitért, hogy specifikáció szempontjából ez egy nagyobb parkos, ugratós pályának épült.

Bringások, gördeszkások, görkorcsolyások, rolleresek mulatnak jól

Kiemelte: a bringások, gördeszkások, görkorcsolyások, rolleresek akár saját testi épségüket is veszélyeztetik egy-egy mutatvány kedvéért, így szigorú feltételekkel, nyitva tartási időben az egyesületükön keresztül tudják majd használni a pályát az érdeklődők sportágakra bontva. A közösségi oldalukon teszik közzé a pontos információkat a szabályokról.

Látványos bemutatókkal, worskhoppal és graffitizéssel is készültek a szervezők a megnyitóra. Többek között Pro Flatland BMX bemutató, roller workshop, extrém BMX és freestyle látványosság is fogadta a látogatókat. Az átadón egy graffiti pályázat is indult. A programok alatt ugrálóvár, kisvonat járatok a városból, arcfestés, kézműves sátor és ügyességi feladatok is várták a kicsiket és nagyokat.
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában