Beruházás

2024.04.01. 18:40

Újabb lépés a megújulás felé, elkészült a szorospataki gyermektábor fogadóépülete

A Nemzetközi Gyermekév alkalmából 1979-ben épült Szorospataki Gyermektáborban sokáig pezsgő élet folyt, majd fokozatosan elnéptelenedett, az épületek állapota leromlott. Bátonyterenye önkormányzata azonban elkötelezett abban, hogy a létesítmény régi fényébe ragyogjon. Az új fogadóépület a közelmúltban készült el.

Gulyás Edina

Festői környezetben áll az épület

Fotó: Beküldött

Az egykor szebb napokat látott Szorospataki Gyermektábor pályázati források bevonásával, fokozatosan megújul. A közelmúltban készült el az új ökoturisztikai fogadóépület, amelyre a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program pályázatán nyert támogatást a Mátraalja Térségfejlesztő Nonprofit Kft., amely a városvezetés 100 százalékos tulajdonú cége. 

A régi, rossz állapotban lévő, fa szerkezetű épületet teljesen lebontották, annak helyén egy korszerű, 270 négyzetméteres fogadóépületet alakítottak ki, ami egy nagyobb terasszal is kiegészült. 

Nagy-Majdon József polgármester korábban arról tájékoztatta portálunkat: az önkormányzat célja, hogy a tábort régi fényébe állítsa vissza, így az ismét a közösségi élet színtere legyen. Korábban, szintén pályázati forrásból már megújult a portaszolgálatnak és a közös mosdóknak helyet adó épület, ahogy a tízből egy faházat is korszerűsítettek és közművesítettek. Keresik a lehetőségeket a további kilenc felújítására is. 

Ezt követően saját erdei iskolai programmal, nyári táborozási lehetőséggel várja majd a gyerekcsoportok jelentkezését és a felnőtt, családos vendégeket egyaránt. Kerékpárok bérlésére és sátorozásra is lehetőség lesz, ahogy különféle táborok és ifjúsági találkozók szervezésére is. A tábor területe városi rendezvényeknek is helyet biztosít majd, de családi eseményekre, magánszemélyek, civil szervezetek által szervezett programokra is kibérelhető lesz. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában