Fejlesztés

2024.04.07. 07:00

Újabb járdaszakasz épül Ságújfaluban, biztonságos lesz a gyalogos közlekedés

Idén újabb szakaszon újul meg a csapadékvíz-elvezető rendszer Ságújfaluban. Ahhoz kapcsolódóan új járda is épül a főút mellett.

Gulyás Edina

Biztonságosabb lesz a közlekedés a Ságújfalun átvezető főút mellett

Fotó: Google Maps

A község önkormányzata 2010 óta azon fáradozik, hogy évente mintegy 200 méternyi járdaszakasz megépítésével biztonságosabbá tegye a 22-es számú főút melletti gyalogosközlekedést – tájékoztatta portálunkat Szentes Attila polgármester. – A munkálatok idén a Magyar Falu Program 8,5 millió forintos pályázati támogatásával folytatódnak. Az összegből a 22-es számú főút mellett, 250 méteres szakaszon épülhet viacoloros járda.

A polgármester arra is kitért: azt megelőzően a csapadékvíz-elvezető rendszert kell korszerűsíteni az érintett részen. Ez utóbbira 200 millió forintot nyert a faluvezetés. A kivitelezést követően a főút mellett végig, mintegy három kilométer hosszan elkészül a járda, így a helyiek biztonságosan közlekedhetnek azon. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában