Kezdeményezés

2024.04.15. 15:15

TeSzedd! – önkéntesek tisztítják meg az eldobált szeméttől Pásztót

A Nógrádi Fiatalokért Egyesület is csatlakozott a TeSzedd! elnevezésű kezdeményezéshez, amely során várják a természetbarát önkénteseket egy szemétgyűjtési akcióra.

Nagy Orsolya

Csatlakoztak a TeSzedd! akcióhoz

Forrás: MW/Illusztráció

Fotó: Bús Csaba

Mint arról Farkas Attila polgármester (Fidesz) a Facebook-oldalán beszámolt: április 27. és 28. között a város is részt vesz az akcióban. Hozzátette: céljuk, hogy együtt tegyék szebbé és tisztábbá Pásztót és környezetét. A gyülekező 9 órakor az EGLO parkolóban lesz, ahol a résztvevők felosztják magukat csoportokra, hogy hatékonyabban dolgozhassanak. Emellett kiosztják a zsákokat és a kesztyűket is.

Mint megtudtuk: a csapatok több területen is gyűjtik majd a szemetet, így például Pásztó és Tar között, illetve Hasznos és Mátrakeresztes között is. A polgármester felhívta a figyelmet, ha tudnak szemetesebb területet, amit érdemes lenne felvenni az útvonalakba, akkor azt jelezzék javaslatként neki. A városvezető arra is kitért, nem szednek majd egyebek mellett építési-bontási törmeléket, gyógyszert, autó akkumulátort, motorolajat, autóalkatrészt, elektromos- és elektronikai berendezést, gumiabroncsot, valamint zöldhulladékot. Érdemes az önkénteseknek magukkal vinni enni- és innivalót, esetleg vastagabb kesztyűt, kézfertőtlenítőt, vagy egyéb szemétszedő speciális eszközt.

Nemcsak a környezet tisztaságáért dolgozunk, hanem a közösség összetartozásának erősítése és a természet iránti felelősségünk tudatosítása céljából is összegyűlünk. Minden apró lépés számít, együtt, közösen hozzájárulhatunk egy szebb jövőhöz. Ne feledjétek, a környezetvédelem nemcsak egy feladat, hanem egy életmód

 – fogalmazott Farkas Attila, aki várja a jelentkezőket, hogy együtt tisztábbá tegyék Pásztót és környezetét.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában