Ima

2024.04.12. 08:49

Szerzetesek zarándokolnak nemzeti kegyhelyünkre

12 szerzetesrend, 41 szerzetese indul útnak április 12-én, Szécsényből. A 27 kilométeres, erdőn és változatos terepen történő út megtételét követően érkeznek meg nemzeti kegyhelyünkre, a szerzetesek találkozójára.

Gulyás Edina

A szerzeteseknek is fontos, hogy legalább egy évben egyszer gyalogos zarándokútra induljanak és megerősítsék egymást hivatásukban. Magó M. Teréz ferences szegénygondozó nővér szerint ugyanis egyáltalán nem kapják készen a szerzetesi életet. Mint minden hivatásban, úgy itt is szükség van megerősítésre.

A szerzetesek országos zarándoklatát április 12-13-án rendezik meg Mátraverebély-Szentkúton. A szombati 11 órás szentmisét Majnek Antal nyugalmazott munkácsi püspök mutatja be – tájékoztatta portálunkat Kerekes-Dancsok Regina, a kegyhely sajtófőnöke, majd  a szegénygondozó nővér szavait idézte: „A gyalogos zarándoklaton résztvevő szerzetesek számára fontos a töltekezés, a közös imádság ezen formája, ahol a test és a lélek együtt van jelen.” Magó M. Teréz az egyéni felajánlásán túl szerzetestársaival a hivatásáért, és a békéért zarándokol ezen az alkalmon. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában