Gyász

2024.04.14. 10:49

Súlyos betegségben elhunyt a gyarmati kórház sebész főorvosa

A Balassagyarmati Dr. Kenessey Albert Kórház-Rendelőintézet honlapján tudatta a szomorú hírt, hogy dr. Szenykov Igor Vasziljevics, az intézmény sebész főorvosa türelemmel és méltósággal viselt súlyos betegség következtében március végén elhunyt.

Lászlók Judit

A gyászjelentés szerint dr. Szenykov Igor Vasziljevics, az egykori Szovjetunió területén, Jegorjevszkben született 1952. szeptember 12-én. Általános orvosi diplomáját a Moszkvai Szecsenov Orvostudományi Akadémián szerezte 1975-ben. Ezután Magyarországra költözött és 1976-ban a váci kórházban kezdte meg orvosi karrierjét. Több mint negyven év Vácott történő munkavégzés után 2020. január elsejétől a balassagyarmati kórházban létesített főállást. 

„Betegségének felismerését követően 2023. szeptember 30-án jogviszonyát megszüntette. A gondok terhe alatt is megőrizte életvidám természetét, kitartó maradt, az intézmény összes munkatársa őszintén hitt a gyógyulásában. Visszavártuk őt, azonban az élet minden forgatókönyvet felülírt.” – írták a gyászjelentésben, melyben hozzátették, hogy kiváló szakembert, nagyszerű orvost és kollégát veszítettek el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában