Nool.hu videó

2024.04.19. 14:30

Speedmarathon: több mint negyven helyszínen mérnek a rendőrök Nógrádban (fotók, videó)

Elkezdődött a Speedmarathon szűkebb hazánkban is péntek reggel, amely során a rendőrök lekapcsolják a gyorshajtókat.

Nagy Orsolya

Mint arról Szőke Zoltán, a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti osztályának vezetője beszámolt portálunknak: az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata (ROADPOL) 24 órás összeurópai sebességellenőrzést, úgynevezett Speedmarathont tart, amelyhez ebben az évben is valamennyi ROADPOL tagállam csatlakozott.

Péntek reggel szűkebb hazánkban is kezdetét vette a Speedmarathon
Fotó: Hüvösi Csaba / Forrás: Nool.hu

Hozzátette továbbá: a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság az idei évben is részt vesz a Speedmarathon végrehajtásában.

– Az akció április 20-ig, szombaton reggel hat óráig tart. A 24 órás ellenőrzés során a rendelkezésre álló valamennyi sebességmérő eszközt bevetik munkatársaink. Az ellenőrzés elsődleges célja a sebességtúllépés veszélyességének a tudatosítása, ugyanakkor a rendőrök a kampány során más jogsértésekkel szemben is fellépnek – közölte Szőke Zoltán.

Az osztályvezető arra is kitért, hogy az elmúlt évekhez hasonlóan a rendőrség az ellenőrzési helyek kijelölési folyamatába a lakosságot is bevonta, így ebben az esztendőben is javaslatokat tehettek arra, hogy az említett 24 órás időszakban hol tartsanak sebességellenőrzést. A 24 órás akció során szűkebb hazánkban összesen 41 helyszínen mérnek a rendőrök, de mindig más-más helyen, tehát nem egy időben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában