Nool.hu podcast

2024.04.12. 19:45

„Sokkal inkább vagyok tanár, mint képzőművész” – vallja a salgótarjáni pedagógus (podcast)

Kele Szabó Ágnes, a Salgótarjáni Madách Imre Gimnázium művésztanára életpályájáról, családjáról és céljairól is mesélt.

Angyal Eszter

Kele Szabó Ágnes pedagógusként és képzőművészi pályáján is komoly sikereket tudhat magáénak

Forrás: Hír FM Salgótarján

Fotó: Angyal Eszter

Kalandos, mégis logikusan alakuló történet vezette a gyermekkori énekes időszaktól egészen a Képzőművészeti Egyetemig, illetve pedagógusi pályájáig Kele Szabó Ágnest, a Salgótarjáni Madách Imre Gimnázium matematika és vizuális kultúra, illetve mozgókép- és médiaismeret tanárát. Noha már egészen fiatalon komolyan érdeklődött a művészetek iránt, mégis már ideje korán eldöntötte, hogy a nevelői pályát választja majd hivatásául. 

Így is lett, s bár képzőművészként is komoly sikereket tudhat magáénak és alkotói tehetségét számos kiállításon is megmutathatta már, mégis úgy fogalmaz, sokkal inkább tartja magát tanárnak, mint képzőművésznek. Az elmúlt mintegy 35 évben pedig időről időre beigazolódik számára, hogy jól döntött. Diákjai sikerét valamilyen szinten magáénak is tekinti, érdeklődéssel követi pályájukat még azt követően is, hogy már "kirepültek a kezei alól". 

Kele Szabó Ágnes azt vallja: jó tudni, jó érzés valaminek a birtokában lenni, legyen az manuális készség, vagy szellemi tudás, így minden erejével azon dolgozik, hogy az általa oktatott fiatalok számára a lehető legtöbbet tudja átadni. Ugyanakkor hozzáteszi, ezen a területen is elengedhetetlennek találja az együttműködést, hisz nem csupán saját tudását szeretné a tanulóknak átadni, hanem fontosnak érzi a tanítványaival, kollégáival és az érdeklődő emberekkel való közös gondolkodás, alkotást is.

Íme tehát egy tartalmas beszélgetés Kele Szabó Ágnes művészi- és pedagógusi pályájáról, múltról, jelenről és jövőről:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában