Múltidézés

2024.04.20. 13:45

Plakátháború dúlt harminc éve Balassagyarmaton

A választások közeledtével harminc éve egyre forróbb lett a hangulat Nyugat-Nógrádban, ami elsősorban nyílt plakátháborúban csúcsosodott ki. Ugyancsak itt egy egész város szurkolt ebben az időszakban a televíziós vetélkedőben mesterkedő Gyócsy Gézának.

Hegedűs Henrik

Az 1994-es parlamenti választások hajrájába érve tavasszal a Fidesz bizonyult a leggyorsabbnak, már abban a tekintetben, hogy elsőként helyezte el a párt a plakátjait a különböző nyilvános hirdetési felületeken, ugyanakkor ez végzetesnek mutatkozott. Ugyanis letépték azokat, vagy éppen megrongálták a helyi jelölt, dr. Fábri Miklós arcképét, bajuszt és szakállt rajzoltak neki. A fideszes aktivisták trükkös módját választották a javításnak. A felületekre ilyen szövegű feliratot tettek ki: „A Fidesz plakátját tépték le innen”. Nem járt jobban a Magyar Demokrata Fórum sem, ugyanis a Hunyadi utca sarkán található, dr. Boross Pétert ábrázoló óriásplakátjuk sárga festékes „színezetet” kapott.

Magyarnándorban lecsillapodtak az indulatok a művelődési ház működtetése körül

 Az önkormányzatnál heves viták bontakoztak ki korábban az intézményre szánt költségek miatt, de végül elfogadta a képviselő-testület a fenntartásra szánt összegeket. Egy helyi vállalkozó, Fazekas János pedig ígéretet tett, hogy azokban a helyiségekben, ahol feltétlenül szükséges, saját erőből kifesteti a szobákat és a termeket.

Ősagárdon megkezdődött a polgármesteri hivatal bővítési kivitelezésének az előkészítése

Az épület mintegy száz négyzetméter hasznos területtel és pincével gazdagodott 1994-ben, amihez a Népjóléti Minisztérium pályázatán nyert az önkormányzat egymillió forintot.

Nagyot menetelt

A balassagyarmati rejtvényfejtő mester, a Füles újság szerkesztője, Gyócsy Géza nagyon menetelt. A Mindent vagy semmit című televíziós műveltségi vetélkedőben már négy fordulón jutott túl sikeresen, és egyre közelebb került ahhoz, hogy kezébe kerüljön a főnyeremény, a Suzuki gépjármű kulcsa. Mint kiderült: ez a versengés fokozott népszerűséget okozott neki, ismerősök és ismeretlenek állították meg az utcán, sőt, már autogramot is kértek tőle.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában