Nool.hu videó

2024.04.01. 19:31

Petőfi napokat rendeztek a névadó tiszteletére az érsekvadkerti iskolában (videó)

Az Érsekvadkerti Petőfi Sándor Általános Iskolában az elmúlt napokban rendezték meg a Petőfi napokat, amelynek keretében számos programon vehettek részt a tanulók.

Lászlók Judit

Megmozgatta az iskola diákjait a névadó tiszteletére tartott rendezvény

Fotó: Beküldött

Az intézmény portálunkhoz eljuttatott közleménye szerint a Petőfi Napok programsorozatát idén is a Petőfi Színház délutáni kulturális előadása nyitotta meg március 22-én. 

„Ezen a délutánon több műfajban is megmutatkoztak az iskola tehetséges diákjai. Hallhattuk a Tiszán innen, Dunán túl népdaléneklési versenyen továbbjutó lányok énekét, az iskolai szavalóversenyen kiválóan verselő diákok szavalatait, de jót nevethettünk egy kicsi lány vidám palóc meséjén és a hatodikosok „Mi kis falunk” mintájára készült „Mi kis osztályunk” mókás jelenetén. Majd a fiatal tehetségek zongoravariációkat játszottak nekünk és egy ifjú énekesnő is megcsillogtatta gyönyörű hangját. Az 5. osztályos néptáncosok ritmusos cigánytánca és az iskolai énekkar megható dallamai kiválóan beleillettek a színes előadások sorába. 

Az ötödikes néptáncosok fergeteges cigánytáncot mutattak be a színpadon
Fotó: Beküldött

Végül csodálattal hallgattuk az iskolában tanító Rózsavölgyi Márk Alapfokú Művészeti Iskola zeneiskolai tanárait, akik egy mini koncerttel emelték a program fényét.” – írták a közleményben. Hozzátették: „A programsorozat március 25-én a „Szabadon szavalva” címmel megrendezett Területi szavalóversennyel folytatódott. Ezen a korábbi helyi iskolai szavalóverseny helyezettjei, különdíjasai, valamint a környékbeli iskolák tehetséges diákjai vettek részt, korosztályok szerint négy kategóriában. A versenyen több vadkerti tanuló is helyezést ért el vagy különdíjat kapott. Emellett a Petőfi Napok keretében meghirdetett rajzpályázat díjait is kiosztották, a beérkezett pályamunkákból készült kiállítás a helyszínen megtekinthető volt.”

Sportnapot is rendeztek

A közleményben kiemelték, hogy ugyanezen a napon zajlott az iskolai Sportnap is, amelynek keretén belül az alsós diákok egy többfunkciós akadálypályán és a kiütőcske versenyen vehettek részt. A felsősök szintén egy többállomásos akadályversenyen és foci bajnokságban próbálhatták ki magukat. 

Húsvéti programokkal és vetélkedővel zárult a rendezvény

A Petőfi napokat végül húsvéti kavalkáddal és az Érsekvadkert szeretlek! című vetélkedővel zárták. 

„A húsvéti kavalkádot a helyi tájház udvarán rendeztük meg március 26-án. Az iskola alsós tanulóinak előkészített, már hagyománnyá váló program az idén igazán színesre sikeredett. A kisdiákok kitanulhatták a tojás írókázást, különböző mintanyomattal bőr kulcstartót készíthettek, valamint megismerhették és kipróbálhatták a kovácsmesterséget. Emellett a makramézás rejtelmeibe is bevezették őket, illetve készíthettek dekupázs technikával fatojást, hurkolhattak gumigyűrű karkötőt és hajtogathattak tojáskosarat is. Továbbá az ügyes kezek az arcukat is kifestették, és csillámtetoválással is díszítették őket. Eközben pedig a településen hagyományosnak számító krumplilaskát többféle gyümölcslekvárral fogyaszthatták el” – közölte az intézmény. 

Szintén ezen a napon rendezték meg szintén a már hagyománynak számító Érsekvadkert, szeretlek! vetélkedőt, amelyen az iskola diákjai játékos formában, egymással versenyezve ismerkedhettek meg az év élőlényeivel. „A rendezvénysorozat kiemelkedő színvonala főként az iskola tanárainak, dolgozóinak áldozatos munkájának köszönhető, de meg kell említeni az anyagi és egyéb támogatást nyújtó Balassagyarmati Tankerületi Központ, az önkormányzat, a művelődési intézmény és könyvtár, a hagyományőrző egyesület, valamint a helyi vállalkozók, segítők, szülők odaadó segítségét, amelyet nem tudunk elégszer megköszönni.” – olvasható a közleményben. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában