Előkészület

2024.04.01. 15:20

Nyuszifalva az új húsvéti látványosság Kisbárkány központjában

Különleges helyet alakítottak ki a lakosok Kisbárkányban a húsvéti ünnepek alkalmából. A település szívébe látogatók egy kis kapun keresztül a helyi „Nyuszifalvára” léphetnek be.

Veres Edina

Igazi különlegesség a nyuszifalu, kicsik és nagyok örömére

Forrás: Beküldött fotó

Újabb közösségi kezdeményezés valósult meg a közelmúltban Kisbárkányban, amelynek köszönhetően egy Nyuszifalva díszíti a település központját. Az ötlet megálmodója Zsélyi Zoltán, aki segítőjével Lucza Attilla Lászlónéval sokat tanakodott azon, hogy miként tehetnék a húsvéti ünnepek közeledtével kicsit színesebbé a falu közterét.

– A felvetés utáni egyeztetések alkalmával szépen sorra fogalmazódtak meg az elképzeléssel kapcsolatos gondolataink, amit természetesen a különböző elemek, figurák és eszközök beszerzése követett. Végül a sok-sok előkészület után meghirdettük a tojásfa állítást, amely keretében elkészült a kisbárkányi Nyuszifalva is – számolt be Zsélyi Zoltán a kezdeményezés megvalósításáig tartó út lépéseiről. 
Hozzátetette: a helyi buszforduló melletti terület kicsinosításában hozzávetőleg 15-20 lakos csatlakozott hozzájuk. Ugyanakkor véleménye szerint ennél jóval többen felkeresték már a tapsifüles figurák és festett, hímes tojások díszítette Nyuszifalvát, ahol jó pár rímbe szedett sort is találhatnak azok, akik esetleg elfelejtették a tavalyi locsoló versüket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában