Kiállításmegnyitó

2024.04.02. 19:19

Nyugdíjasok alkotásaitól borult tavaszi virágba a salgótarjáni könyvtár

Idén ismét „szirmot bontott” a Balassi Bálint Könyvtárban a Nyugdíjasok Nógrád Megyei Képviselete által szervezett Tavasz virágai című kiállítás. A kedden megnyitott tárlat a kézművestechnikák sokaságát sorakoztatja fel az érdeklődők előtt, akik április 30-ig tekinthetik meg a különleges díszeket vagy funkcionális alkotásokat.

Veres Edina

Igazi csodákat láthatott a közönség

Forrás: Nool.hu

Fotó: Hüvösi Csaba

A Balassi Bálint Könyvtár Bóna Kovács Károly Galériájában a látogatók régi ismerősként köszönthetik a Nyugdíjasok Nógrád Megyei Képviseletének Tavasz virágai című kiállítását. Az idei tárlat kedden nyitotta meg kapuit az érdeklődők előtt. A megjelentek a Váczi Gyula Alapfokú Művészeti Iskola növendékeinek tavaszköszöntő előadásával hangolódhattak az eseményre, majd dr. Huszár Máté, Salgótarján alpolgármestere köszöntötte az egybegyűlteket. Mint mondta, a tavaszköszöntő tárlat nagy hagyományokkal rendelkezik. A kezdeményezés hosszú évek óta lehetőséget és teret biztosít a Salgótarjánban és a térségben élő szépkorú alkotók bemutatkozására.

Kiállító alkotók és házigazdák a könyvtárban
Fotó: Hüvösi Csaba / Forrás: Nool.hu

Ezt követően a tárlatot Fekete Lászlóné, a Nyugdíjasok Nógrád Megyei Képviseletének elnöke ajánlotta a résztvevők figyelmébe. Elárulta: a rendezvényüket Fülek alpolgármestere, illetve a Füleki Nyugdíjas Klub több tagja is megtisztelte.

– Minden évben remek alkotások születnek a kiállításra. Annak pedig különösen örülök, hogy az egyének mellet a szociális és a civil szervezetek is bemutatkoznak a tárlatainkon. Ezt bizonyítja, hogy a zagyvapálfalvai Aranykor Idősek Klubja, a kazári idősek napközi otthona, vagy épp a salgóbányai Várkapu Idősek Klubja is hozott kiállítási anyagot – fejtette ki Fekete Lászlóné, aki arra is rámutatott, hogy a Kazár Nyugdíjasaiért Egyesület, és a Kisterenye Kastélykerti Nyugdíjas Klub képében két új „bemutatkozót” is köszönthettek az idei Tavasz virágain.

Kézművestechnikai kavalkádot vonultat fel a kiállítás

A tárlaton megannyi kézműves technika képviseltette magát, így például festmények, gobelinek, asztali dekorációs tárgyak, de ezek mellett helyet kapott a hagyományőrzés is falvédők vagy különböző hímzett terítők formájában. A kiállítók között találjuk Bocsi Évát is, akinek természetesen népviseletbe öltöztetett babáit csodálhatja meg a közönség, illetve a vitrinek egyikében Ágasvári Jánosné Erika horgolt figuráit is szemügyre vehetik kicsik és nagyok.

Fekete Lászlóné köszönetet mondott a Balassi Bálint Könyvtár vezetőinek és munkatársainak amiért hosszú ideje örömmel fogadják az intézmény falai között a kezdeményezésüket, amelynek immár a felújított bibliotéka ad otthont. A Nyugdíjasok Nógrád Megyei Képviseletének elnöke végül a tavaszköszöntő tárlat kiállítóit arra biztatta, hogy a szervezet másik, szintén nagy múlttal rendelkező Őszikék kiállítására is készüljenek tervekkel és művekkel. A hagyományokat követve a rendezvény végén minden, az idei Tavasz virágain bemutatkozó alkotó emléklapot vehetett át.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában