Virágosítás

2024.04.20. 10:10

Névadója emléke előtt tisztelegve virágosítási akciót hirdetett a dorogházai Móra Ferenc iskola

Névadója születésének 145. évfordulójára virágosítási akciót hirdetett a dorogházai Móra Ferenc Általános Iskola.

Gulyás Edina

Elkezdődött a tavaszi kertrendezés időszaka a dorogházai általános iskolákban is, ahol évről évre szorgos kezek teszik kívül-belül takarossá, otthonossá az intézményt – számoltak be róla annak közösségi oldalán. Hozzátették: folyamatosan arra törekszenek, hogy a gyerekek barátságos, virágos környezetben tölthessék napjaikat. Hosszú évtizedek hagyományának megfelelően az iskolakert idén is a zöld udvar éke lesz.

A bejegyzés arra is kitér: 145 éve született az intézmény névadója, Móra Ferenc. Az ő személyének és munkásságának adózva „Virágos Móra Suli” akciót hirdettek, amelynek keretében 145 virág, zöld növény elültetésével adóznak az író emléke előtt. A kezdeményezéshez már érkezett felajánlás: egy salgótarjáni kertészet tíz tuját ajándékozott az udvar szépítéséhez, az egyik apuka pedig elvégezte a tavaszi szántást.

Továbbra is szívesen fogadnak virágokat, cserjéket, növényeket, kaspókat, virágládákat és olyan adományokat, amelyekkel szebbé varázsolhatják az iskolát és környezetét.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában