Beruházás

2024.04.21. 12:12

Közel 40 millió forintból hozták helyre a mihálygergei utakat

Szikoráné Sebestyén Katalin polgármester portálunknak elmondta, hogy Mihálygergén a közelmúltban készültek el a közútfejlesztési munkálatok, amelyek a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) Plusz keretein belül valósulhattak meg.

Sipos Nina Vivien

A napokban befejeződtek a belterületi közútfejlesztési munkálatok Mihálygergén, amelyre a TOP Plusz pályázat keretein belül közel 40 millió forintot nyert a helyi önkormányzat.

– A felújítás során a Bartók Béla út felső szakasza 1173 négyzetméteres felületen új aszfaltburkolatot kapott. A Liget út és az Akácos út III. szakaszán pedig a megkopott útalapot meg kellett erősíteni zúzottkő kiegyenlítő réteggel, és annak kiékelése is megtörtént – közölte Szikoráné Sebestyén Katalin polgármester.

Portálunk érdeklődésére elárulta, hogy több mint négy éve minden adandó alkalommal benyújtották a pályázatot a mihálygergei utak korszerűsítésére, azonban csak 2023-ban kapták meg a lehetőséget arra, hogy belekezdjenek a nagyobb volumenű munkálatokba. A kivitelezés a napokban ért véget. – Kedden meg is történt a felújított útszakasz műszaki átadása, az ünnepélyes megnyitót pedig a közeljövőben fogjuk megtartani – tette hozzá.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában