Költészet napja

2024.04.05. 09:44

Irodalmi stelázsin kínálnak köteteket az olvasás szerelmeseinek a bátonyterenyei iskolában

Különleges kezdeményezéssel várják a magyar költészet napját a Fáy András technikumban.

Veres Edina

Hazánkban 1964 óta ünnepeljük a magyar költészet napját április 11-én, azaz József Attila születésnapján. A Fáy András nevét viselő bátonyterenyei középiskola Facebook-oldalán számolt be arról, hogy e jeles alkalomból az aulában felállítanak egy „irodalmi stelázsit”. A szóban forgó bútor egy olyan polc, amelyet szeretnének megtölteni az iskolaközösség tagjai számára felajánlott könyvekkel. 

A bejegyzésben arra kérnek mindenkit – tehát diákokat, oktatókat és munkatársakat egyaránt –, hogy nézzenek szét odahaza, és ha már nélkülözhető, feleslegessé vált kötetre bukkannak, akkor vigyék be az iskolába és helyezzék el a stelázsin, hátha valamelyik iskolatárs vagy dolgozó számára még hasznos lehet. A polcra helyezett könyvek közül a Fáy közösségének tagjai kedvükre szemezgethetnek, illetve kiválaszthatják a számukra érdekes olvasnivalót, amit természetesen haza is vihetnek. A posztban ugyanakkor arra is felhívják a figyelmet, hogy a kezdeményezésben tankönyveket nem lehet leadni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában