Program

2024.04.21. 17:17

Huszonötödik alkalommal rendezik meg a Madárijesztő Szépségfesztivált Csesztvén

A település önkormányzata a honlapján adta hírül, hogy immár huszonötödik alkalommal rendezik meg április 27-én, szombaton a Madárijesztő Szépségfesztivált a helyi művelődési ház mögötti területen. A rendezvényen megemlékeznek továbbá arról is, hogy a Kövecsesi Teréz-kilátót tíz évvel ezelőtt adták át a látogatóknak.

Lászlók Judit

A közzétett felhívás szerint a pontgyűjtős túra 9 órakor indul a parkolóból. Eközben 11 óráig lehet nevezni a bakuszokat a művelődési ház mögötti patak partján, illetve 12 óráig felállítani ezen a helyszínen. Emellett a Nemzeti Művelődési Intézet Nógrád Megyei Igazgatóságának köszönhetően Hungarikum-játszóház veszi kezdetét  10 órától a patak partján.

12 órától pedig a madárijesztőket szakértő, pártatlan zsűri értékeli majd. Az ebédet követően, 14 órától megtartják a madárijesztő szépségverseny eredményhirdetését. Ezt követi a Lilla berek című előadás, amelynek keretében Kecskeméthy Lilla adja elő a dalait. 16 órától pedig a Kövecsesi Teréz-kilátónál várják az érdeklődőket, és a létesítmény fennállásának 10. évfordulója alkalmából egy sütis, teás ünnepet rendeznek. A napot tavaszköszöntő bállal zárják majd a művelődési házban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában