Karancs-Medves vidéke

2024.04.14. 14:41

Fotókat vár az egyesület a Karancs-Medves környékéről

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) Nógrád Megyei Helyi Csoportja fotópályázatot hirdetett, amelynek központi témája a Karancs-Medves erdei.

Sipos Nina Vivien

Egyre hangsúlyosabb az erdők és az erdei élővilág védelmének fontossága a Karancs-Medves vidékén is, ennek kapcsán pedig a MME Nógrád Megyei Helyi Csoportja fotópályázatot hirdetett a közösségi oldalán. Ahogy a bejegyzésben is írták, olyan fotókat lehet beküldeni, amelyek a Karancs és a Medves területén készültek, és bemutatják az erdők sokszínűségét, gazdagságát, szépségét, kiemelt figyelemmel az erdők természetszerű állapotára, azok ökológiai jelentőségére és szerepükre az ökoszisztéma-szolgáltatásokban. 

A pályázat kiemelt célja, hogy bemutassa az előbb említett tájak értékeit, ezért olyan alkotásokat nem lehet nevezni, amelyek favágást, szemetelést, rongálást jelenítenek meg.

A fotók elkészítése során nem megengedett a környezet élővilágának megváltoztatása, rongálása, zavarása. Nem fogadunk el a turistautakkal meg nem közelíthető fokozottan védett területekről készült fényképeket. Turistautakkal megközelíthető fokozottan védett területekről csak a kijelölt utat el nem hagyva készíthető felvétel

 – fejtették ki a bejegyzésben. 

Egy jelentkező maximum három fényképpel nevezhet a versenyre 2024. november 10-ig, amelyeket a [email protected] e-mail-címre lehet elküldeni.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában