Építkezés

2024.04.15. 17:17

Csak júniusban adhatják át az iskolai étkezdét Rétságon

Bár a hivatalos, tavaszi határidő már lejárt, mégsem készült el a kijelölt időpontig az általános iskola épületéhez csatlakoztatott étkezde.

Hegedűs Henrik

Korábban komoly szülői igény merült fel, hogy mindenképpen közelebb illene hozni az intézményhez az ebédlőt, mert az most a város távolabbi pontján van, ráadásul a megközelítéséhez a 2-es számú főutat is át kell szelni, ami balesetveszélyes alkalmakat teremthet.

A kérelemhez kedvezően állt hozzá az önkormányzat, és a sportcsarnokhoz vezető folyosóhoz illesztett étkezde felépítéséhez saját forrásból biztosította a költségeket. Mezőfi Zoltán polgármester a városi havilap, a Hangadó áprilisi számában arról tájékoztatta a település lakosságát, hogy 

a kivitelezéssel megbízott vállalkozó nem tudta teljesíteni a beruházás befejezésének kiszabott határidejét, ugyanakkor szerződést szeretett volna módosítani, ám a szigorú közbeszerzési szabályok alapján erre nem volt lehetőség, mert nem tudott a csúszásra kellőképpen alátámasztott indokokat felhozni, így kötbér fizetésére kötelezték.

A műszaki ellenőr megállapítása szerint legkorábban júniusra készülhet el teljesen az ebédlő, azaz csak a következő tanévtől fogyaszthatják ott a finomságokat a diákok.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában