Rendezvény

2024.04.19. 18:18

Böllérfesztivál: már javában zajlik a készülődés Héhalomban

Immár hetedik alkalommal rendezik meg a népszerű gasztronómiai eseményt, a böllérfesztivált a településen április 20-án, szombaton 7 órától a futballpályával szemben található területen.

Nagy Orsolya

Már javában készülnek az eseményre

Forrás: Facebook

Mint arról korábban már beszámoltunk: idén is várják a kikapcsolódni vágyókat a Böllér Bajnokok Ligájára. A népszerű gasztronómiai rendezvénnyel kapcsolatban Bakos József polgármester portálunknak elmondta, hogy már javában zajlik a készülődés a hétvégi böllérfesztiválra, amelynek elrendezése idén teljesen új lesz.

– Sokkal nagyobb vidámparkkal készülünk, mint korábban, ráadásul most két színpadon is lesznek majd fellépők. A nap folyamán hagyományőrző csoportok szórakoztatják a közönséget, míg a délutáni órákban koncertekkel gondoskodnak a jó hangulatról a szervezők. Fellép például Berki Marika, a Szabad Élet zenekar, az este sztárvendége pedig az Edda Művek lesz majd – közölte a polgármester. Hozzátette: emellett veteránautó bemutatóval, sakk-, illetve díjugrató versennyel is várják a látogatókat.

A polgármester arra is kitért, hogy idén összesen húsz csapat méretteti meg magát. A hagyományoknak megfelelően pedig már kora reggel elkezdik feldolgozni a disznókat. Az elkészült ételeket neves, szakmai zsűri fogja majd értékelni, de lesz pálinka- és pogácsasütő verseny is. Bakos József kifejtette azt is: nem csak a megyéből érkeznek a böllérfesztiválra, hanem a határon túlról, így például Erdélyből és a Felvidékről is. Emellett pedig a környékbeli falvak lakói is indulnak a versenyen.

A szokásoknak megfelelően a rendezvény bevételét idén is felajánlja az önkormányzat. Ezúttal a háború miatt nehéz helyzetbe került kárpátaljai testvértelepülésüknek, Tiszacsomának, valamint a Dévai Szent Ferenc Alapítványnak adják a bevételt.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában