Nool.hu podcast

2024.04.18. 13:50

Az emberi lét egyik legnagyobb csodájáról beszélgettünk a salgótarjáni szülésznővel (podcast)

Évente egy kisebb falu lakosainak számával megegyező csecsemő születik a salgótarjáni Szent Lázár kórház szülészetén, azaz átlagosan napi két újszülöttet köszönthetnek a szülész orvosok és a szülésznők.

Nool.hu

A Születés Hetét 2003-ban rendezték meg először Magyarországon, hogy a várandósok és családjaik minél szélesebb körű tájékoztatást kapjanak arról, mi vár rájuk és milyen választási lehetőségeik vannak a születés módjában, helyében. Kérdés márpedig van bőven, hiszen a vajúdás és a szülés folyamatát bár le lehet írni szavakkal, mégis az első alkalom tapasztalása adja meg az igazi választ a leendő anyukák leggyakoribb kérdéseire, arra, hogy meddig tart a szülés folyamata, fájdalmas lesz-e, illetve érzi-e a Földöntúli boldogságot az ifjú anyuka, amikor újszülöttjét végre megpillanthatja. S akkor még nem is beszéltünk az apukák jelenlétéről…

Lehoczki Évával beszélgettünk
Fotó: Andó Ákos / Forrás: Nool.hu

A tematikus héthez kapcsolódva szólítottuk meg Lehoczki Évát, a salgótarjáni kórház szülésznőjét, hogy avasson be bennünket a szülőszoba titkaiba, hivatásának szépségeibe. Segítségével megtudhatjuk, mi minden történik attól a pillanattól, hogy a kismama megjelenik a szülészeti osztály ajtajában, mire számíthatnak és milyen segítséget kapnak a szülőszobán, egészen addig, amíg immár anyuka és újszülöttje távoznak új, közös életük felé.

Lehoczki Éva vallja: munkája legszebb része azt látni, hogy a kismama és az apuka a közös gyermekükkel immár mint család távoznak a szülészetről.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában