Amigurumi

2024.04.02. 06:50

A horgolótű titkait kutathatják a látogatók a bátonyterenyei kiállításon

Fennállásának 75. évfordulóját ünnepli idén a bátonyterenyei Fáy András középiskola. A születésnaphoz kötődő ünnepi kiállítássorozat második állomásaként Szeretet és zsenília – a horgolótűk titka címmel nyílt bemutató a napokban a helyi Ady Endre Művelődési Központban.

Gulyás Edina

A kiállítást április 8-ig, hétfőig tekinthetik meg az érdeklődők

Forrás: Facebook

Az ALKOTÁ(R)S kiállítássorozat immár második állomásaként Hegyiné Fejes Katalin, az iskola matematika-informatika szakos pedagógusa által készített horgolt figurákból nyílt bemutató a művelődési központ Iványi Ödön Kisgalériájában.

A mosolygó lelkű, rajongó szívű örök gyermekek mindig áprilisban ünnepelik a világon az amigurumi napját. Hegyiné Fejes Katalin tanárnő számára minden nap világnap, amikor szorgos keze alatt életre kelnek a fonalból a kis állatok. Az összes alkotása egyedi, nincs két egyforma – hangzott el a megnyitón.

„Egy kisharang háromnegyed óra alatt születik meg, a kisebb figurák öt-hat óra, még a nagyobb és kidolgozottabb minták tizenöt-harminc óránál is tovább készülnek el. Ezek csak számok. Egy figura valójában megfizethetetlen. Megannyi alkotás után is csodálkozó kisgyermekként ámulok, hogy a kezem alatt pici hurkokból micsoda csodák születnek. Minden egyes hurokban ott a horgolás szeretete, az anyag tisztelete és az izgalom, hogy akinek készül, tetszeni fog-e, illetve milyen lesz, ha elkészül. Ezt a szeretetet és tiszteletet veszi a kezébe az, akinek figurát horgolok” – olvashatók az iskola közösségi oldalán a tanárnő gondolatai.

A kiállítás április 8-ig, hétfőig lesz látogatható a művelődési központ nyitvatartási idejében.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában