Rendezvény

2024.04.07. 17:58

A helyi identitást erősítették a drégelypalánkiak a palóc tavaszköszöntőn

Hagyományteremtő jelleggel rendezték meg a Palóc Falusi Tavaszköszöntő című rendezvényt szombaton Drégelypalánkon, a helyi művelődési házban. Az eseményen a helyi identitás erősítése mellett, a közösségépítés és a hagyományőrzés volt fókuszban.

Lászlók Judit

Színpadi fellépések sora színesítette a tavaszköszöntő rendezvényt

Fotó: Beküldött

A rendezvény megnyitóján Rigó Dávid, a község polgármestere köszöntötte a megjelenteket. Beszédében kiemelte, hogy az első Palóc Falusi Tavaszköszöntőt a helyi identitás erősítése, a közösségépítés és a helyi értékek bemutatásával, hagyományteremtő jelleggel rendezték meg. 

Ezt követően Balla Mihály, a térség országgyűlési képviselője szólt a jelenlévőkhöz. Köszöntőjében kihangsúlyozta, hogy ebben a háborúkkal és válságokkal terhelt világban, fontos hogy tartozzunk egy közösséghez, amely erőt ad a mindennapi megpróbáltatások leküzdéséhez, illetve ezáltal az örömteli pillanatokat is jobban tudjuk értékelni. 

A megnyitót követően színpadra lépett a Drégelypalánki Hagyományőrző Csoport, a Drégely Népmonda-Búzácska Gyermekjátszó Csoport, Margit és Annus a pletykáló asszonyok, illetve a résztvevők megtekinthették Rózsás Viktória műsorát, valamint meghallgathattak az ipolyhídvégiek előadásában egy pajzán mesét, és Pálmai István dalválogatását is. Továbbá az érdeklődőket a művelődési ház udvarán gasztronómiai bemutató és a népi foglalkoztató mellett kézművesvásár is várta, ahol helyi és környékbeli termelők portékáiból válogathattak. Ezenkívül a szervezők minden résztvevőnek kedveskedtek minifánkokkal, valamint a Búzavirág csoport jóvoltából palócgulyással, illetve a Karancsvölgyi Jótevők Egyesülete által készített óriáspalacsintát is megkóstolhatták. A jó hangulatú rendezvényen több mint 250 adag ételt osztottak ki. 

Rigó Dávid a portálunk érdeklődésére elmondta, hogy a rendezvényhez szükséges eszközöket közösségi összefogás által sikerült beszerezniük, amiért nagyon hálás. Kiemelte továbbá, hogy az esemény sikerére való tekintettel, szeretnék majd jövőre is megrendezni ezt a programot. 

Az estét bállal zárták, amelyen a jó hangulatról DJ Bodó gondoskodott. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában