Felajánlás

2024.03.27. 06:06

Több száz rózsatő díszíti majd a mátramindszenti közterületeket, az adományból jut a helyieknek is

Egy helyi lakos közbenjárására érkezett több száz rózsatő a mátramindszenti önkormányzathoz. A virágok a falu közterületeit díszítik majd, de jut azokból a lakóknak is.

Gulyás Edina

Virágba borul Mátramindszent. Egy zsombói kertészet nagylelkű felajánlásának köszönhetően közel ötszáz rózsatövet kapott a mátramindszenti önkormányzat. Horváth János polgármester arról tájékoztatta portálunkat, hogy egy helyi lakos, Vasicsek Ágnes közreműködésével érkezett a felajánlás. A növényeket az önkormányzat szállította a településre, azokkal a köztereket, a templom és a plébánia környékét díszítik majd, de a lakóknak is jut a tövekből.

Azok, akik szeretnék a rózsákat a kertjükben, vagy a házuk előtti területen elültetni, március 27-én, szerdán 8 és 15 óra 30 perc között, március 28-án, csütörtökön pedig 8-tól 12 óráig vihetik azt el a polgármesteri hivatalból. A faluvezető arra is kitért: egyre több lakónak fontos a rendezett, virágos településkép, így sokan tesznek is annak kialakításáért.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában