Programajánló

2024.03.09. 08:15

Programokkal teli hétvége robog át Nógrádon – mutatjuk a kínálkozó lehetőségeket!

Eseménydömping robog át szűkebb hazánkon hétvégén. Mátranovákon egy helyi alkotó műveiből nyílik kiállítás, Somoskőújfaluban kézműveskedés közepette zsong majd a tavasz, míg a bánkiak ismét közösségi akció során tehetik településüket rendezetté. Balassagyarmatra nőnapi kabaré varázsol majd vidám perceket, Nagykeresztúron pedig áldás száll a felújított templomra.

Veres Edina

Bánkon tavaszi nagytakarítást terveznek a helyiek

Forrás: Facebook / Bánk

Helyi alkotó munkáiból nyílik kiállítás Mátranovákon

Újabb kiállítás színesíti a mátranováki művelődési ház előcsarnokát március 9-től. Az intézmény közösségi oldalán megjelent tájékoztatás szerint a helyi alkotó, Nádasdi Balázsné munkáit bemutató tárlat szombaton 18 óra 30 perckor nyitja meg kapuit a látogatók előtt. A műveket a községben évek óta működő alkotói közösség, a Maszat szakkör vezetője, Nagy Izidorné ajánlja majd a megjelentek figyelmébe. A kiállítás április végéig látogatható az intézmény nyitvatartási idejében.

Tavaszi zsongás tölti meg a somoskőújfalui kultúrházat

Húsvéti dekorációkat és asztaldíszeket készíthetnek az érdeklődők március 9-én, szombaton Somoskőújfaluban. A Tavaszi zsongás című kézműves foglalkozásnak a helyi kultúrház klubterme ad majd otthont 13 és 17 óra között. Az alkotáshoz szükséges alapanyagot a szervezők biztosítják, így a résztvevőknek a jó kedvüket és a kézügyességüket szükséges magukkal vinniük. A programra gyermekeket és felnőtteket egyaránt várnak.

Nógrádi levéltárosok segítenek a szarvasgedei értékek megörökítésében

A település értékeinek megörökítésével kapcsolatban bővíthetik ismereteiket a szarvasgedeiek március 9-én, szombaton 15 órától. A Szarvasgede, Könyvtári, Információs és Közösségi Hely nevű Facebook-oldal tájékoztatása szerint a Magyar Nemzeti Levéltár vármegyei munkatársai által tartott programnak a helyi közösségi színtér ad majd otthont. Az Örökítsd meg a jelent a jövőnek! – Történelmi fotóklub című esemény során a Magyar Nemzeti Levéltár vármegyei munkatársai a történeti, kulturális, építészeti vagy éppen életmódtörténetileg fontos értékek megörökítésében lesznek a megjelentek segítségére. A Petőfi Kulturális Program keretében megvalósuló rendezvényre a belépés ingyenes.

Újra helyi összefogás nyomán „csinosodhat” Bánk

A tavalyi sikerre való tekintettel idén ismét megszervezi a bánki önkormányzat, illetve a helyi horgászegyesület a település tavaszi nagytakarítását. A község Facebook-oldalának tájékoztatása szerint az akcióhoz csatlakozók március 9-én, szombaton 8 órakor a helyi önkormányzat előtt gyülekezhetnek, majd onnan indulva láthatnak hozzá a szemétszedésnek. A kezdeményezés a Bánki-tó környezetét, illetve a falu területét érinti majd. A nagytakarításhoz szükséges zsákokat és kesztyűket biztosítják a szervezők, így a résztvevőknek csupán a lelkesedésüket kell magukkal vinniük. A munka végeztével mindenkit vendégül látnak majd egy tál ételre, valamint frissítő italra a polgármesteri hivatal rendezvénytermében.

Ismét helyi termékek töltik meg a balassagyarmati Palóc Placcot

Márciusban ismét standok sokaságán sorakoznak fel a különböző portékák a balassagyarmati Palóc ligetben. A Palóc Placc nevet viselő helyi értékek vására ezúttal a Helló Tavasz alcímet kapta. A program során március 10-én, vasárnap 9 és 13 óra között az érdeklődők és a vásárolni vágyók megszokott és új árusok termékei közül egyaránt válogathatnak, míg a karancslapujtői Duci Csapat Egyesület finomságokkal készül a piac látogatói számára.

Áldás száll a felújított nagykeresztúri templomra

Kívül-belül új köntöst kapott a nagykeresztúri katolikus templom, amelyre március 10-én, vasárnap száll majd áldás. A 11 órakor kezdődő ünnepi szentmisét dr. Varga Lajos váci segédpüspök celebrálja majd, a szertartás során pedig Isten áldását kéri a templomra, amely a Váci egyházmegye jóvoltából, a Modern Városok Program keretében újulhatott meg. A szertartás előtt a hívők a templomkertben gyülekeznek majd.

Vidám műsorral is köszöntik a hölgyeket Balassagyarmaton

Nőnapi kabaréműsor csalhat a hölgyek arcára is mosolyt március 10-én, vasárnap Balassagyarmaton. A Mikszáth Kálmán Művelődési Központ Facebook-oldalán megjelent tájékoztatás szerint az érdeklődők a Maga kis hamis című produkciót tekinthetik meg a Gyarmati Színkör előadásában a hét utolsó napján, 17 órától.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában