Közös együttlét

2024.03.30. 17:20

Nyuszi Muri Fesztivál színesítette az utolsó tanítási napot a karancssági iskolában

Nyuszi Muri Fesztivált tartottak a Karancssági I.István Általános Iskolában a tavaszi szünet előtti utolsó tanítási napon.

Gulyás Edina

Az állatsimogató nagy tetszést aratott a gyerekek körében

Forrás: Beküldött fotó

– A délelőtt során a gyerekek találkozhattak a húsvéti időszakhoz kapcsolódó hagyományokkal – tájékoztatta portálunkat Farkas Márta, a program egyik főszervezője, az intézmény pedagógusa. 
– Az alsó tagozatos diákok számára kézműves foglalkozás, tojásfestés, tojásfa díszítés, fotósarok, illetve arcfestés is színesítette a napot. A felső tagozatos tanulóknak pedig az öt feladatból álló kincskeresés mellett egy-egy híres festő közismert festményét kellett élőképben megjeleníteniük.

Mint mondta: ilyen volt például Leonardo da Vinci: Az utolsó vacsora, Munkácsy Mihály: Krisztus Pilátus előtt, az Ecce Homo és a Húsvéti locsolás című alkotása. Külön érdekesség volt az állatsimogató, amit az ötödik osztály közreműködésével szerveztek meg a kisebbek számára. A napot a Romano Glaszo együttes zenei előadása zárta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában