Ajándék

2024.03.07. 06:50

Megindult a roham a virágokért, ezek a befutók a nógrádiaknál nőnapon

Már csak egyet kell aludni nőnapig, így mondhatni, megindult a roham a gyönyörű virágokért szűkebb hazánkban is.

Nagy Orsolya

Megindult a roham a gyönyörű virágokért szűkebb hazánkban is

Forrás: Nool

Fotó: Vendel Lajos

Magyarországon 1948 óta tartják a nemzetközi nőnapot minden év március 8-án. Ilyenkor a férfiak általában virággal, vagy valamilyen ajándékkal köszöntik a hölgyeket. A boltok polcai pedig már roskadoznak a sok-sok virágtól. Ladóczkiné Ujházi Beáta, a tari virágbolt tulajdonosa elmondta portálunknak, hogy többféle virág is közkedvelt nőnapkor.

– Nagyon szeretik a vásárlók például a hagymás növényeket, így a nárciszt, a jácintot, a krókuszt, illetve a tulipánt. Ezek azért is népszerűek, mert szépek, nem drágák, ráadásul ki is lehet ültetni a kertbe, ahol még évekig gyönyörködhetnek bennük – közölte Ladóczkiné Ujházi Beáta. Hozzátette: emellett közkedveltek a szálas virágok is, mint például a tulipán, a boglárka, vagy a frézia, de a cserepeseket is sokan viszik.

A virágbolt tulajdonosa azt is elárulta, hogy még mindig a klasszikus rózsa az, amit nagyon sokan vásárolnak nőnapra, de a tulipánt is egyre többen választják. Ilyenkor azonban nem jellemző, hogy nagy csokrokat vesznek, inkább csak egy-egy szálat. Hozzátette: régen nagy divat volt a dobozos orchidea is, de azokból évről évre egyre kevesebb fogy már. Emellett kedveltek a kisebb virágboxok is. A színek közül pedig a rózsaszín és a pink a befutó, de a vörös, a barack és a citromsárga is kelendő. Ladóczkiné Ujházi Beáta hozzáfűzte: a virágok ára is emelkedett az elmúlt időszakban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában