Rendezvény

2024.03.05. 09:15

Megemlékezést tartottak a Nemzetközi Polgári Védelmi Nap alkalmából Salgótarjánban

Ünnepélyes megemlékezést tartott a katasztrófavédelem a megyeszékhelyen a Nemzetközi Polgári Védelmi Nap alkalmából a napokban – adta hírül a Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság honlapján.

Nagy Orsolya

Ünnepélyes megemlékezést tartott a katasztrófavédelem a megyeszékhelyen

Forrás: NVKI

Fotó: Molnár Adrienn

Mint arról beszámoltak: a megemlékezést Seres Tibor tűzoltó ezredes, igazgató, tűzoltósági főtanácsos nyitotta meg. Kiemelte: fontos az ünnepek megtartása és az emlékezés azokra az eseményekre és hősökre, amelyekre méltán lehetünk büszkék.

Faragó Sándor tűzoltó alezredes, vármegyei polgári védelmi főfelügyelő méltatta a polgári védelem jelentőségét a káresemények felszámolásában, amelyek a környezeti állapotok hangsúlyos leromlása, a klímaváltozás hatásainak következtében, valamint a technológiai fejlődéssel együtt járó civilizációs katasztrófák miatt következnek be.

Mint fogalmaztak: az ünnepség zárásaként a Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság nevében Seres Tibor, Antal István tűzoltó ezredes, igazgatóhelyettes és Téglás Krisztina tűzoltó ezredes, gazdasági igazgatóhelyettes elhelyezték a megemlékezés virágait az igazgatóság épületén található emléktáblánál. Ezt követően a Nógrád Megyei Polgári Védelmi, Katasztrófavédelmi és Polgárőr Egyesület nevében Faragó Sándor tűzoltó alezredes, elnök, Juhász László tűzoltó alezredes, szakmai titkár és Cser Tamás Sándor tűzoltó alezredes társadalmi titkár koszorúztak.

A katasztrófavédelem honlapján arra is kitért, hogy a Nemzetközi Polgári Védelmi Világszervezet 1972. március 1-jén alakult meg. Erre emlékezve 1992-ben határoztak a Polgári Védelem Világnapjának megrendezéséről. Magyarországon immár 32 éve emlékeznek meg erről az eseményről, vagyis azok előtt az emberbaráti feladatok előtt tiszteleg a szakma, amelyekkel a lakosságot a háborús cselekedetektől és a katasztrófák következményeitől óvják meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában