Faludíszítés

2024.03.17. 10:12

Már készülnek, húsvéti díszbe öltöztetik Dorogházát, játék is színesíti majd az ünnepet

Nyulak lepték el Dorogházát. A hír nem meglepő, hiszen közeleg a húsvét és a helyiek is megszokták már, hogy ügyes kezek minden ünnep előtt feldíszítik a falu köztereit.

Gulyás Edina

Nyuszik váltják a hóembereket a közterületeken

Fotó: Facebook / Bata Georgina

A faluba érkezőket igen jól látható nyuszi köszönti, óriási szalmabálából alakította azt ki az önkormányzat két munkatársa. A település más pontjain is húsvéthoz illő, saját készítésű dekoráció biztosít tavaszi hangulatot és varázsolja szebbé a közterületeket. A helyiek már megszokhatták, hogy mindig az évszakhoz és az éppen aktuális ünnephez igazodik az ötletes díszítés, amihez bárki csatlakozhat a lakók közül. 

– Az előző évekhez hasonlóan idén is készülünk a húsvétra, már hozzáláttunk a dekoráció elkészítéséhez. A szükséges alapanyagokat, például használt autógumikat a helyiektől is kaptunk, és szívesen vesszük azt is, ha bekapcsolódnak a faluszépítésbe. Bármilyen húsvéthoz kapcsolódó díszt, nyuszikat, csibéket helyezhetnek ki az ablakokba, a kapukra, a házak elé, vagy a település közterületeire, a buszmegállókba is – tájékoztatott Táboritáné Bata Georgina, az önkormányzat közművelődésért felelős munkatársa.

Mint mondta, a dekorálást még a következő napokban is folytatják majd, a faluközpontban és az újtelepi falurészen is lesz tojásfa, de a buszmegállókat is feldíszítik majd. Sőt, játék is kapcsolódik az ünnephez: szókereső betűit őrzik majd a nyuszik és tojáskeresést is szerveznek a gyerekeknek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában