Fejlesztés

2024.03.10. 08:18

Közel százmillióból újul meg a kisbágyoni óvoda tetőszerkezete

Közel százmillió forintból újul meg a kisbágyoni óvoda tetőszerkezete, az összegből az elektromos hálózat felújítását is tervezik.

Gulyás Edina

Kisbágyon önkormányzata sikeresen pályázott a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Pluszban. Az elnyert 99 millió forintos támogatásból megújul az óvoda tetőszerkezete és más fejlesztés is megvalósul – olvasható a portálunkhoz eljuttatott közleményben.

Abban arra is kitérnek: a tető már olyan rossz műszaki állapotban van, hogy több helyen is beázott az épület, ezért annak cseréjét régóta tervezi a faluvezetés. A támogatásból az óvoda bejáratánál, az akadálymentes rámpa végénél, egy faszerkezetű, cserépfedésű előtető építése is a tervek között szerepel. A projekt tartalmazza az elektromos hálózat felújítását, valamint a világítás korszerűsítését is.

Nagy Attiláné polgármester korábban arról tájékoztatott, hogy a legkisebbeket ellátó intézmény épülete a korábbi években szintén pályázati forrásból újult meg, az energetikai korszerűsítést is elvégezték. A beázások és más problémák miatt már égető volt a tetőszerkezet cseréje. A beruházás a tervek szerint jövő április végéig valósul majd meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában