Húsvéti dekoráció

2024.03.27. 11:17

Könnyedén húsvéti hangulatot varázsolhatunk otthonunkba a tarjáni alkotó ötletei révén

Az egyik legősibb hagyománnyal rendelkező ünnepnek, a húsvétnak mára már elengedhetetlen része a főtt sonka, a tojás és a locsolkodás. Húsvétkor azonban nem maradhat el az ünnephez illő hangulat megteremtése sem. Bistei Viktória, salgótarjáni alkotó adott pár fantasztikus húsvéti dekoráció ötletet, hogy hogyan is tudjuk könnyedén, fillérekből feldíszíteni otthonunkat a hosszú hétvége előtt.

Sipos Nina Vivien

Bistei Viktória látott el hasznos tanácsokkal

Forrás: Nool.hu

Fotó: Angyal Eszter

A húsvéti dekorációk könnyen feldobhatják a lakásunk hangulatát, ünnepi légkört teremtve ezzel. Bistei Viktória most elárulta portálunknak, hogy pofon egyszerűen, és majdhogynem költségmentesen is el tudjuk készíteni a saját dekorációnkat, mindössze némi akaraterőre és kreativitásra lesz szükségesünk, hogy nekifogjunk az alkotásnak.

– Ha egyszer kipróbálod, hogy te magad találod ki és készíted el a dekorációt, rá fogsz jönni, hogy ez így mennyivel többet ér. Először is azért, mert így biztosan minden része olyan lesz, ami neked tetszik, a te ízlésedhez és a otthonodhoz is a leginkább illik. Ne feledkezzünk meg arról a szempontról sem, hogy mekkora örömöt okoz rákészülni az alkotásra, ötletelni, beszerezni a hozzávalókat, majd egy délután leülni, és teljesen belemerülni a kreatívkodásba. Szerencsére tavasszal egyre több barkácsolni, kézműveskedni szerető embert kap el a friss, üde hangulat, és motivál valami igazán pezsdítő dekoráció létrehozására – mondta a salgótarjáni alkotó.

Kiemelte: az egyik legegyszerűbben elkészíthető ünnepi dísz a tojásfa, hiszen nem igényel semmilyen kézügyességet, kivéve akkor, ha mi magunk fújjuk ki a tojásokat. A barka az egyik első növény, ami a tavasz kezdetén virágzásnak indul, és amit a leggyorsabban és a legkönnyebben felhasználhatunk a lakásunk kicsinosítására, de ugyanez igaz az aranyesőre is. A tavaszi, húsvéti dekoráció nélkülözhetetlen díszítő elemei az olyan vidám színekben pompázó virágok, mint a nárcisz, a jácint, az árvácska, a tulipán vagy a gyöngyike. A friss és üde virágokat jól kombinálhatjuk a kertben szedett örökzöldekkel.

Ha ezek a növények nincsenek kéznél, akkor érdemes olyan faágakat összegyűjteni a környezetünkből, amelyek épp virágoznak, vagy még csak rügyeznek, ezeket pedig, ha egy egyszerű vázába tesszük, máris hangulatosabbá varázsolhatjuk otthonunkat. Az ágakra mindössze csak rá kell akasztani a színes, díszes tojásokat, és kész is a tojásfa.

Hogyan készítsünk ajtókopogtatót?

Bistei Viktória portálunk érdeklődésére megosztotta, hogyan tudunk mi magunk megcsinálni egy húsvéti, tavaszi ajtókopogtatót, amelyhez először egy koszorúalapra lesz szükségünk. Ez lehet akár az adventi koszorúhoz használt natúr szalmakoszorú, esetleg egy szép vesszőkarika, amit már készen is beszerezhetünk nagyobb virágboltokban, üzletekben vagy a virágpiacokon. Természetesen elkészíthetjük saját kezűleg is a látványos és könnyen formázható vesszőkből, amiket egy vékony drót segítségével kell egymáshoz rögzítenünk.

– Az egyszerűséget kedvelők tökéletes ajtókopogtatót állíthatnak össze mindössze egyféle növényből, jó példa erre az aranyvessző, amelynek vékony és rugalmas ágaiból készülhet a koszorúalap, virágai pedig lehetnek a koszorú díszítőelemei. Az általunk megálmodott díszeket, kiegészítőket a legkönnyebben ragasztópisztollyal tudjuk a koszorúalapra rögzíteni, de, ha nincs, az sem baj, mert a vékony drót is megfelel a célnak. A ragasztópisztoly használatakor legyünk figyelmesek, nehogy a forró ragasztó a bőrünkre, ruhánkra csöppenjen! – javasolta Viktória.

Hozzátette: nagyon mutatós a tavaszi ajtókopogtatón a moha is, amellyel befedhetjük az egész koszorút, vagy csak azt a részét, ahová egyéb díszeket is teszünk majd. A koszorúra helyezhetünk apró tojásokat, tojáshéj darabokat, fából vagy műanyagból készült figurákat, illetv szövegeket. A koszorúkat átköthetjük csinos, színes szalagokkal, amelyekből akár masnit is készíthetünk. Fontos, hogy ha ez fogja tartani a koszorúnkat, erős szalagot vagy zsinórt válasszunk!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában