Kiállítás

2024.03.23. 09:17

Dobog a bronz szíve: művészcsalád alkotásait állítják ki Balassagyarmaton

Lászlók Judit

Zolnyánszki Zsolt, a Szerbtemplom galéria vezetője portálunkhoz eljuttatott közleményében tudatta, hogy „Dobog a bronz szíve” címmel nyílik kiállítása a Tölgyesi-Poós művészcsaládnak március 30-án, szombaton, 17 órakor a létesítményben. A tárlatot megnyitja István Kovács, a Berlini Magyar Tv tudósítója, valamint az eseményen közreműködik Porkoláb Anti.  

A közleményből megtudhattuk, hogy Tölgyesi-Poós Anna és Poós László Ludens Hódmezővásárhely halastavakkal és vízi bivalyokkal ékes tanyavilágát, illetve Budapest belvárosát elhagyva, a számukra elengedhetetlen életteret keresve választották az otthonunknak a Cserhát lankáit, ahol lassan 16 éve élnek dolgoznak és boldogulnak. 

"Mindig arról álmodtunk, hogy egyszer elindítunk egy folyamot, ami rajtunk túlmutatva hömpölyög és fejlődik tovább. Lassan 20 éve vagyunk egy pár, együtt álmodunk, tervezünk és alkotunk. Két gyerkőcünk úgy nő fel, hogy részese a művészi munkásságunk minden percének, így számukra is természetes az alkotás, a teremtés öröme és izgalma, és persze sokszor a gyötrelme is. Régen pályáztunk itthon köztéri szoborra, de hamar eldöntöttük, hogy kimaradunk a hazai könyöklésből és inkább egy magángyűjtői kört építünk ki." – idézték a családot a közleményben.

Hozzátették: a kiállítás egy olyan átfogó válogatás lesz, amely a gyerekeik 5-6 éves korából, és a nemrég készült alkotásaikból, valamint a pár munkájának nagyjából tíz évét öleli fel. A tárlatot május 23-ig tekinthetik meg az érdeklődők. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában