Közlekedés

2024.02.06. 07:29

Veszélyes fákat vágtak ki a rétsági tanuszoda környékén

A Petőfi és a Radnóti utcákat összekötő szakasz mentén, a tanuszodától kőhajításnyi távolságra vágtak ki balesetveszélyesnek minősített fákat a hétvégén Rétságon.

Hegedűs Henrik

A helyi önkéntes tűzoltók vállalkoztak a feladat elvégzésére

Forrás: Beküldött fotó

A műveleteket együttműködésben végezték el a város polgárőreivel. A részletekről Jávorka János, a település alpolgármestere számolt be.

Kifejtette: a Petőfi és a Radnóti utcát összekötő rész igen forgalmas területnek számít a nyugat-nógrádi járási székhelyen, mondván afféle menekülő útvonalnak számít az egykori laktanya területén található intézmények, így például az egészségügyi szakellátó központ könnyebb megközelítése érdekében, kikerülve a zsúfolt belterületet.

Hozzátette: ott, az út mentén több idős éger és fűz fajtájú fa is található. A korábbi esztendőkben előfordult, hogy a Börzsöny felől gyakorta fújó erős nyugati szél a korhadó növényeket az úttestre döntötte, és csak a szerencsén múlt, hogy nem történt komolyabb baleset, illetve anyagi kár.

Éppen ezért adott be önkormányzati képviselőként Jávorka János előterjesztést a testület elé, hogy a legveszélyesebbnek ítélt nyolc fát mielőbb eltávolítsák. Az egyeztetések alapján a helyi önkéntes tűzoltók vállalkoztak a feladat elvégzésére, és a megfelelő hatósági engedélyek beszerzését követően múlt hét szombaton megtörtént a kivágás. A törzsek, az ágak, illetve a gallyak eltávolításában pedig a polgárőrök is közreműködtek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában