Civilek Napja

2024.02.01. 13:47

Ünnepeltek a nógrádi civilek, több egyesület munkáját is díjazták (fotók)

A Civilek Napja alkalmából megrendezett ünnepségen adták át „Az év Nógrád vármegyei civil szervezete” díjat csütörtökön Salgótarjánban. A szakmai elismerés mellett közönség-, sőt különdíj is gazdára talált.

Gulyás Edina

Több díj is gazdára talált

Forrás: Nool

Fotó: Vendel Lajos

A Szécsényi Derűs Asszonyok tánca nyitotta meg az ünnepélyes díjátadót, amit a Nógrád Vármegyei Civil Közösségi Szolgáltató Központban rendeztek meg. A programra annak a 22 civil szervezetnek a képviselői kaptak meghívást, akiket jelöltek a kitüntetésre. 

– A Civilek Napja fontos esemény az ünnepek között, hiszen annak gazdag programja a civil szféra erősségét és fontosságát mutatja

 – hangsúlyozta köszöntőjében dr. Bablena Ferenc István, a Nógrád vármegyei közgyűlés alelnöke, aki arra is kitért, hogy térségünkben egyre több szervezet tevékenykedik, amelyek őrzik a helyi értékeket, felkutatják és továbbadják azokat. Emellett olyan népszerű és országosan is ismert programokat szerveznek, amilyen a Muzsikál az Erdő, a Szurdokpüspöki Libafesztivál, vagy a legújabb civilek által elindított kezdeményezés, a rimóci Viseletes Bál. Ezek olyan értékeket és maradandó élményeket jelentenek, amik a vármegye jó hírét viszik.

Harmadszor adták át a díjat

– A Nógrád Vármegyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ harmadik alkalommal hirdette meg a díjat. Idén azt olyan Nógrád vármegyei civil szervezet kaphatta meg, amely 2023-ban a leginnovatívabb helyi rendezvényt vagy programot valósította meg – ismertette Vadasi Zsuzsanna, a központ munkatársa. Ez alkalommal huszonkét jelölés érkezett, azokra a közösségi oldalon is szavazhatott a közönség. 

Hozzátette: – Nagyon sokan voksoltak a jelöltekre, az eredmény végig szoros volt, az utolsó percekben dőlt el a szavazás eredménye és derült fény a közönségdíj nyertesére. Emellett egy szakmai díjat is odaítéltek, öttagú zsűri bírálta el a beérkezett pályamunkákat. Annak során figyelembe vették a jelöltek támogatottságát, illetve azt is, hogy az általuk szervezett program mennyire illeszkedett a térség hagyományaiba és szükségleteibe. 

A díjazottak

A szavazók és a zsűri döntése alapján a közönségdíjat a Pásztó Kollégiumáért Alapítvány, a szakmai elismerést pedig Kazár Nyugdíjasaiért Egyesület vehette át. Mivel a közönségszavazás nagyon szoros volt, így meglepetésként egy különdíjat is átadtak, amit a Zabarért Egyesület kapott. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában