Elismerés

2024.02.21. 07:25

Tíz balassagyarmati orvost is jelöltek a Szent-Györgyi Albert Díjra

Az eddigi évekhez hasonlóan idén is átadják a Szent-Györgyi Albert Orvosi Díjat, amelyet munkájuk elismeréseként sikeres orvosoknak adományoznak. Több balassagyarmati doktor is szerepel a jelöltek között.

Lukács Zsófia

Nyolcvanhét éve annak, hogy Szent-Györgyi Albert kutatásainak elismeréseképpen átvehette az orvosi és fiziológiai Nobel-díjat. Ennek évfordulóján minden évben a Goodwill Pharma az Egészségért Közhasznú Alapítvány átadja a Szent-Györgyi Albert Orvosi Díjat.

Idén az Észak-magyarországi jelöltek között több Balassagyarmaton gyógyító orvos is szerepel: Dr. Bauer Viktor gyermekgyógyász, főorvos, adjunktus; Dr. Czelenk Ferenc sebész; Dr. Frankfurter Zsuzsanna sebész; Dr. Kasuba Klaudia neurológus; Dr. Paróczi Magdolna szemész, főorvos; Dr. Somosi Erika belgyógyász, kardiológus, főorvos; Dr. Tassi Gábor Endre  háziorvos; Dr. Vankó Éva belgyógyász, osztályvezető főorvos; Dr. Varga Ágnes háziorvos és Dr. Zádor Zsófia aneszteziológus, intenzív terápiás szakorvos.

Kiket jelölhettek?

A díjra olyan szakembereket lehetett jelölni, akik cselekedetükkel megmentették betegük életét, vagy a mindennapi orvosi munkájuk során olyan elhivatottsággal praktizálnak, melyben rendkívüli odaadással, tudományos igényességgel és humanitárius szemlélettel segítenek a hozzájuk fordulókon. Szavazni a weboldalon lehet március 19-ig. A gála április 18-án Budapesten, a Magyar Tudományos Akadémián lesz.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában