Elegancia

2024.02.18. 11:40

Szajna-parti hangulat az Ipoly-mentén, rendszeresítenék a párizsi párkereső bálokat Gyarmaton

A Vármegyeházára hozták a párizsi hangulatot és eleganciát a világ más pontjáról a gyarmatiak egy jó hangulatú, romantikus este kedvéért. Nemrégiben a múlt század elejét idéző Szajna-parti párkereső cabaret estet tartottak a díszteremben, amelynek várhatóan lesz folytatása.

Nool.hu

Könnyed hangulatot varázsol a rendezvény

Forrás: Nool.hu

Fotó: Lukács Zsófia

Párizs azon városok egyike, amely mindig is a romantika és az elegancia jelképe volt. Ezt az életérzést igyekeztek átadni a balassagyarmati vármegyeházán a szervezők az első párkereső cabaret esten. 

Fényes külsőségek idézték meg a Szajna-parti francia főváros hangulatát
Fotó: Lukács Zsófia / Forrás: Nool.hu

– Ahányszor Párizsban jártunk, mindig csodálattal sétáltunk el a Moulin Rouge előtt. Balassagyarmaton született Michel Gyarmathy rendező, jelmez- és díszlettervező, festő, grafikus, költő, színházigazgató, aki a párizsi Folies Bergére-t vezette és vitte sikerre még a ’30-as évektől kezdve. Szabó Endre újságíró is járt nála Párizsban interjút készíteni még a '80-as években. Lencsés Zsolt freskófestő, mikor huszonévesen Párizsban élt, Michel Gyarmathy gyakran adott neki munkát és ezzel támogatta a fiatal festőt. Majd a sors zenekarunkat a budapesti Matild Cabaret színpadára sodorta, ami 50 év után újraindult. Mi adtuk a táncos lányokkal az első Cabaret műsort 2022-ben 80 külföldi vendégnek, és rendszeres fellépői voltunk az első félévnek. Minden álmunk volt, hogy Balassagyarmaton is megrendezzünk egy ilyen Cabaret estet, felidézni a régi idők eleganciáját, régi zenékkel, hangulatos vacsorával, érdekes és pikáns programokkal, és párkereséssel – mondta el portálunknak Rédei Renáta, az est szervezője, a Latte Maffiato énekesnője.

Az együttes frontembere, az est főszervezője, Ember Péter portálunknak elmondta, hogy hatalmas helyi összefogással szerveződött az első Cabaret előadás, amelyen nem csak az egyedülállók, hanem a párok is kedvükre mulathattak.

– Csach Gábor polgármester, a Kinopuskin együttes frontembere támogatta a kezdeményezésünket és megnyitotta a rendezvényt. Az este folyamán Sinágel József, Lévárdi Beáta, Takács Lilla, a Matild táncosai és Mender Gábor előadása, valamint vacsora, fantasztikus borok, táncosok, a Latte Maffiato koncertje és tombola is várta a szórakozni vágyókat. Hálásak vagyunk minden balassagyarmatinak, aki kivette a részét a szervezésből és támogatta a rendezvényt – hangsúlyozta a revü szervezője.

Hozzátette, hogy tudomása szerint ez volt az első párkereső bál Magyarországon és a nagy sikerre való tekintettel, jövőre újra megrendezik a balassagyarmati Cabaret, vagy akár más vidéki településekre is eljuttatják a párizsi hangulatot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában