Jegyzet

2024.02.12. 12:35

Rovartámadás

Bárhol képesek ránk találni az aprócska „bestiák" - Nagy Orsolya gondolatai a témában.

Nagy Orsolya

Sajnos mindig is tartottam a rovaroktól. A poloskát például szívből gyűlölöm, ennek ellenére rendszerint megtalálnak. Nincs ez másként a darazsakkal sem. Bár még nincs tavasz, de az időjárás egyre melegebb és a napsütéses órák száma is egyre több. A fák már rügyeznek, így néhol már felbukkannak a rovarok is. A napokban éppen egy szabadtéri rendezvényen vettem részt, ahol kétszer is megkergetett egy darázs. Kicsit furcsán néztek rám az emberek, mert körbe-körbe szaladgáltam és csapdostam a kezemmel, hogy elhessegessem a támadómat. Végül nehezen, de sikerült megmenekülnöm tőle. 

Nem volt ez így azonban tavaly nyáron, amikor az egyik lábujjamat csípte meg egy lódarázs. Hirtelen éles fájdalmat éreztem, lezsibbadt az egész lábfejem, de még a lábszáramba is kisugárzott a fájdalom. Több nap kellett ahhoz, hogy elmúljon a duzzanat és a fájdalom is. Egy másik alkalommal egy szép tavaszi napon nyakon csípett a "bestia". Emlékszem, nagyon megijedtem, de szerencsére hamar meggyógyult a csípés helye. Szerencsés vagyok, hogy egyik rovar csípésére sem vagyok allergiás, különben lettem volna már bajban néhány alkalommal. Van azonban olyan ismerősöm, akinek nagyon óvatosnak kell lennie, hiszen allergiás a darázs- és a méh-, sőt még a szúnyogcsípésre is. Nem irigylem őt, hiszen az ember nem mindig tudja elkerülni azt, hogy megcsípje egy-egy rovar. Mindenesetre én is igyekszem elkerülni az olyan helyeket, ahol rovartámadás érhet...

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában