Támogatás

2024.02.24. 11:28

Pályázati forrásból fejleszthetett a nagylóci öntöde

A Lóci Vas- és Acélöntöde Korlátolt Felelősségű Társaság több mint 117 milliós uniós támogatásból bővülhetett és korszerű eszközök beszérzésével növelhette a gyártás teljesítményét.

Lukács Zsófia

Vasöntés. A nagylóci üzem működését és fejlesztését segíti a támogatás

Fotó: Illusztráció: MW

–Az 1970-es években a környéken gazdálkodó Mezőgazdasági Szövetkezet Ipari melléküzemet alapított elsősorban mezőgazdasági gépalkatrészek gyártására, szerszámkészítésre, javításra. Rövidesen kiderült, hogy az alkatrészek alapanyagát célszerű lenne a helyszínen öntéssel előállítani, ekkor telepítettek a helyszínre egy aláfúvásos, kupoló vasolvasztó kemencét. A magyarországi gazdasági rendszerváltás után többször is gazdát cserélt az öntöde. A mostani tulajdonosok családi vállalkozásként vezetik a céget. Az elmúlt hat évben folyamatos fejlesztéssel kategóriájában megfelelő kibocsátó képességű termelőüzemet szerveztek – tájékoztatta portálunkat Kis Pál, a Lóci Vas- és Acélöntöde ügyvezetője.

Kiemelte, hogy jelen projekt célja az öntöde további fejlesztése volt. A projekt keretében megvalósult ingatlanberuházás, melynek eredményeképp irodát, műhelyt és szociális blokkot alakított ki a dolgozók számára. Az ingatlan hőszigetelése is megvalósult, valamint napelemes rendszer telepítésére került sor.

Hozzátette: eszközbeszerzésekre is sor került a támogatás segítségével, szabályozható teljesítményű indukciós olvasztókemence-vezérlést, valamint rázó-préselő-formázó gépet vásároltak. A projektben pénzügyi ismeretek nem pénzügyeseknek címmel képzés is megvalósult. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában