Szakács olimpia

2024.02.10. 12:28

Nyolc érmet nyert a magyar csapat a németországi szakácsolimpián

Kubinyi Dániel, a hollókői Castellum Hotel mestercukrásza a 8 Régió Magyar Gasztronómiai Egyesület tizenegy fős csapat tagjaként vett részt a szakácsok olimpiáján Németországban. A csapat végül kettő ezüst- és hat bronz éremmel tért haza.

Lászlók Judit

Kubinyi Dániel hollókői mestercukrásszal (jobbról a negyedik) kiegészülve remekelt a magyar csapat

Forrás: Beküldött

Mint arról portálunkon korábban beszámoltunk: a versenyen a hazai színeket többek között a 8 Régió Magyar Gasztronómiai Egyesület tizenegy fős – Ságodi Márk, Kutyifa Gábor, Friedrich Antal, Paskó Csaba, Bándi Domokos, Bottyán Szilvia, Ferner Tina, Kubinyi Dániel, Pasztornyicki László, Balog Martin – csapata képviselte, a kapitányuk és felkészítőjük Varga Károly többszörös világ-és olimpiai bajnok mesterszakács volt.

Kubinyi Dániel, a hollókői Castellum Hotel mestercukrásza elsősorban nem versenyzőként, hanem segítőként vett részt a versenyen. 

– Úgy gondolom, hogy ez a verseny egy nagyon jó alkalom volt arra, hogy megnézzük, hol állunk a világranglistán, illetve mi az, amin érdemes lenne változtatnunk annak érdekében, hogy a csapatunk még sikeresebb legyen – fogalmazott Kubinyi Dániel, hozzátéve: – Nagyon fontosnak tartom kiemelni, hogy ez a csapat most dolgozott először együtt egy ilyen rangos versenyen. Azonban örömmel mondhatom, hogy mindannyian pozitívan éltük meg a közös munkát, de apróbb finomításokra azért még szükség van. 

A jövőben egy igazán erős és sikeres csapattá válhatunk.

Több éremmel térhettek haza

Kubinyi Dániel kifejtette, hogy parmezán sajtfaragásban Balog Martin, a csokoládé szobor kategóriában pedig Kutyifa Gábor jeleskedett. A sóstészta és zöldség artisztikában Ferner Tina és Bándi Domokos ért el szép eredményt, míg a Culinary Art kategóriában Bottyán Silvia, Balog Martin, Ságodi Márk, Paskó Csaba, Pásztornyicki László, Friedrich Antal munkái nyerték el a nemzetközi zsűri elismerését. A 8 Régió Magyar Gasztronómiai Egyesület kettő ezüst- és hat bronz éremmel térhetett haza. 

– Korábban nem vettem részt hasonló világversenyen, azonban biztos vagyok benne, hogy a soron következőn már én is kiállítóként leszek jelen. Azonban addig is keressük azokat a lehetőségeket, ahol bemutathatjuk a rendkívül motivált csapatunkat, hogy minél többen megismerjenek minket – mondta Kubinyi Dániel, aki elárulta, hogy a csapat egy gálaestet hívna életre köszönetképpen a támogatóiknak. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában