Édes verseny

2024.02.11. 06:55

Különleges desszerttel készül a Szamos-versenyre a hollókői mestercukrász

Kubinyi Dániel a közelmúltban segítőként vett részt a magyar csapatban a németországi szakácsolimpián. A hollókői mestercukrász idén is nevezett a Szamos tányérdesszert megmérettetésre, igazi különlegességgel készül.

Lászlók Judit

Kubinyi Dániel azon dolgozott, hogy ismét egy maradandó desszertet alkosson

Forrás: Nool

Fotó: Hüvösi Csaba

Kubinyi Dániel érdeklődésünkre elmondta: idén is nevezett a Magyarország étele verseny részeként megrendezett Szamos tányérdesszert megmérettetésre, ahol tavaly első helyen végzett a Pilvax elnevezésű desszertjével. A verseny döntőjét áprilisban rendezik meg. 

– Sokkal nagyobb az elvárás magammal szemben, ugyanis tavaly egy elég magas pontszámmal sikerült nyernem, így azt mindenképpen szeretném elérni, de ha lehet, akkor még inkább túlszárnyalni. Természetesen ezúttal is az a célom, hogy elhozzam az első helyet. Így azon dolgoztam, hogy ismét egy maradandó desszertet alkossak – mondta Kubinyi Dániel, aki a desszertről a verseny szabályzata miatt csak annyit árulhatott el, hogy a kötelező alapanyagok miatt tartalmazni fog mákot, mézet és tejet is.

Mint mondta, természetesen terv az, hogy a versenyt követően ez a desszert is helyet kapjon majd a hollókői Castellum Hotel étlapján. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában