Télűzés

2024.02.17. 18:48

Kiszebáb égetéssel űzték el a telet az etesi gyerekek

Egy mókázással teli rendezvényen űzték el a közelmúltban a kemény és rideg telet az etesi óvodások és iskolások, beinvitálva a településre az egészséget, illetve a tavaszt.

Sipos Nina Vivien

Etesről elűztük a gyerekek a telet, a hideget, a sötétséget, a betegséget és minden bajt

Forrás: Facebook

– A település óvodásaival és az iskolába járó tanulóival a napokban elűztük a telet, a hideget, a sötétséget, a betegséget és minden bajt. Vidám hangulatú jelmezes felvonulással töltöttük meg két délutánon is a közösségi színteret – olvasható a Mocsáry Antal Általános Iskola Etesi Tagintézményének Facebook-oldalán.

A gyerekek különféle humoros, egyedi jelmezekbe öltözve léptek az etesi közösségi ház színpadára zenés, táncos műsorokkal mulattatva a közönséget, azonban a tanítók sem maradtak ki a szórakozásból. A helyi óvodások, iskolások és a pedagógusok mulatozással, finom falatokkal, továbbá kiszebáb égetéssel zárták le véglegesen is a farsangi időszakot, sikeresen elűzve a betegséget, a gonoszt, a hideg és a sötét telet Etesről. A rendezvény kivitelezésében nagy segítséget nyújtott Horváth Mónika tanárnő és az egyik anyuka, Bertáné Beatrix.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában