Megmérettetés

2024.02.25. 13:35

Jól szerepeltek a pásztói gimnazisták a szépkiejtési versenyen

Idén is megrendezték az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem Germanisztika Tanszékének szépkiejtési versenyét, amelyen a Mikszáth Kálmán Gimnázium diákjai is részt vettek.

Nagy Orsolya

A versenyen helyezést elért diákok

Forrás: Facebook / Mikszáth Kálmán Gimnázium és Kollégium

Mint arról az intézmény Facebook-oldalán beszámolt: a 9. n osztályból többen is megcsillogtatták tudásukat, így Bálint Eszter Viktória, Budai Emese, Kiss Emma Anna és Molnár Laura is. Rajtuk kívül még négy tanuló vett részt a megmérettetésen a felsőbb évfolyamokból.

„Miután megérkeztünk, egy rövid ismertetőt tartottak nekünk, ahol minden fontos információt megtudtunk a verseny lezajlásáról, illetve még az egyetemről is hallhattunk pár érdekes dolgot. Majd nagy izgalmak közepette el is kezdődött a megmérettetés, ahol húzott sorszámok alapján mutathattuk be előadásunkat a zsűri előtt”– olvasható a Facebook-oldalon. Hozzátették: később az is kiderült, hogy ki jutott tovább a második fordulóba. A 9. n osztályból végül minden diák bekerült a következő fordulóba. Az idegen szöveg bemutatása után a zsűritagok egy hosszabb szünetben vitatták meg az eredményeket.

Végül Molnár Laura lett az első, Kiss Emma Anna pedig harmadik helyezést ért el a korcsoportjában.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában