Hagyomány

2024.02.10. 16:42

Jól kisütötték! – Gáspár Zsolti hurkát is töltött a mohorai disznótorban

Szombaton első alkalommal rendeztek hagyományőrző napot Mohorán. Főzőverseny, kiállításmegnyitó és kulturális program színesítette az eseményt, melyre Gáspár Zsolti is ellátogatott. A műsorvezető nem csupán hurkát töltött, de meglepetéssel is készült a gyerekeknek.

Lukács Zsófia

Gáspár Zsolti a hurkatöltéshez is adott jó tanácsokat a helyieknek

Forrás: Beküldött

A mohorai Népdalkör Egyesület első alkalommal rendezte meg hagyományőrző napját, ahová Gáspár Zsolti személyében sztárvendég is érkezett.  

– Decemberben jártunk a településen utoljára, amikor mikuláscsomagokat osztottunk. Ezúttal Siposné Velkovics Valéria, Kardos Kálmán és Kakas Gábor meghívására érkeztünk a hagyományőrző napra. Most is sok finomsággal, ajándékkal készültünk a gyerekeknek – mondta portálunknak Gáspár Zsolti.

Sokat tanult Győzikétől is

A településen már reggel 7 órakor nagy volt a sürgés-forgás: disznóvágással indult a nap, amelyen természetesen Zsolti gazda is segédkezett. Mint mondta, nem áll tőle távol a húsfeldolgozás, Nógrádmegyerben sűrűn vágnak disznót. Emellett testvére, Gáspár Győző – Győzike – civil szakmája is hentes, így már az évek során elsajátított pár trükköt e munkát érintően is. A jó tanácsokat a helyiekkel is megosztotta.

– Édesapámmal és Molnár „Kávés” Petivel babgulyást főztünk, hurkát töltöttünk, lángost sütöttünk, majd a főzőversenyen is zsűriztem. Nagy öröm volt látni, hogy Mohorán mindenki együtt dolgozott, együtt főzött a legnagyobb egyetértésben, példaértékű volt látni a helyiek összetartását – fogalmazott Zsolti gazda.

Ajándékokkal készül
Arra is kitért, hogy idén még több időt fordít a gyermekek megsegítésére a Kham-Drom Roma Integrációs Egyesület elnökeként.  Május végéig, azaz gyereknapig 40 nógrádi településre juttat el személyesen ajándékokat, édességeket, gyümölcsleveket a kicsiknek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában