Módosítás

2024.02.28. 12:12

Hírközlési torony tervezett telepítése miatt tartanak lakossági fórumot Rákóczibányán

Lakossági fórumot tart Rákóczibánya önkormányzata február 28-án, szerdán 17 órakor a település Idősek Napközi Otthonában.

Veres Edina

A község Facebook-oldalán elérhető tájékoztatás szerint: egy 40 méter magas hírközlési tornyot terveznek telepíteni a településen, egészen pontosan a 408-as helyrajzi számú ingatlanon. A tervdokumentációval kapcsolatos, szerdai lakossági egyeztetés oka, hogy a jelenleg hatályos településrendezési eszközök alapján a hírközlési torony nem helyezhető el az érintett területen az ingatlan övezeti besorolásának módosítása nélkül.

A posztban elérhető dokumentumból kiderül, hogy a fent nevezett 727 négyzetméteres művelésből kivett, beépítetlen telek jelenleg hatályos övezeti besorolása zöldterület, amit közmű területre kívánnak módosítani, annak érdekében, hogy az ingatlanon felépülhessen a hírközlési torony. A lakosok ezzel a témában kapcsolatban fejthetik majd ki véleményüket, észrevételeiket, illetve tehetik fel kérdéseiket a lakossági fórumon.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában