Életmentés

2024.02.27. 11:28

Hasznosnak bizonyult a tanfolyam: meg tudta menteni diákja életét a romhányi pedagógus

Mint arról portálunkon beszámoltunk: a Romhányi II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában a közelmúltban az egyik tanórán lett rosszul egy diák, aki többször is eszméletét vesztette, végül a légzése is leállt.

Lászlók Judit

A tanára ekkor azonnal megkezdte az újraélesztését. A mentők a 14 éves fiút helyszíni ellátás után, stabil állapotban szállították egy budapesti kórházba. Paterková Éva korábban részt vett a Nógrád Vármegyei Önkormányzat által pedagógusoknak szervezett újraélesztési tanfolyamon, így az ott megszerzett tudást most fel tudta használni.

Az esettel kapcsolatban és a cikkünkre hivatkozva Bagó József, Nógrád vármegye jegyzője a közösségi oldalán ismertette, hogy a Nógrád Vármegyei Önkormányzatnál törekszenek arra, hogy úgy valósítsák meg a pályázatokat, hogy azok valóban jobbá tegyék a szűkebb hazánkban élők mindennapjait.

„Tavaly – reagálva az iskolákban történt súlyos esetekre – 500 pedagógus számára szerveztünk ingyenes újraélesztési tanfolyamot. Ezen vett részt az a hős tanárnő is, aki a megszerzett ismereteit hasznosítva a közelmúltban megmentette egy romhányi diákja életét a matekórán. Ilyenkor érzem igazán, hogy a munkának van értelme, célja és sikere” – közölte a bejegyzésben.



 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában