Véradás

2024.02.22. 11:43

Harminc donort mozgósítottak a diákok a dorogházai véradásra

Közel harmincan nyújtották karjukat tűszúrásra minap a dorogházai általános iskolában, ahol a Civil Véradó Hét egyik állomásaként tartottak véradást.

Gulyás Edina

A dorogházai iskolában tartottak véradást

Forrás: Beküldött

Nagy volt a jövés-menés a dorogházai Móra Ferenc Általános Iskola termeiben még azután is, hogy a tanulók elhagyták az intézményt. A Civil Véradó Hét egyik állomásaként ugyanis itt is tűszúrásra nyújthatták karjukat az önkéntesek. Éltek is a lehetőséggel a donorok, a tervezettnél is jóval többen, mintegy harmincan vettek részt ezen az alkalmon. 

– Iskolánk rendszeresen helyet biztosít a karitatív eseménynek, kollégáim közül többen is rendszeresen segítenek ezen a módon beteg embertársaikon, és a diákok szülei is egyre aktívabbak ezen a téren – tájékoztatta portálunkat Balázs Beáta tagintézmény-vezető, aki arra is kitért: nagy hangsúly fektetnek arra, hogy a tanulók mielőbb megismerjék a véradás fontosságát. Jó példát állítva eléjük bíznak abban, hogy ők is felelős, önzetlen felnőttekké válnak.

Minden alkalommal jutalmazzák a diákokat

– Az iskolai véradások osztályok közötti versenyek is, ugyanis minden alkalommal jutalmazzuk azt az évfolyamot, amelyik a legtöbb donort mozgósítja. Az ajándék természetesen most sem maradt el, egy tortát kap a nyertes osztály. A díjat ezúttal Kővári Lászlóné, a község polgármestere ajánlotta fel

 – hangsúlyozta Balázs Beáta. 

Nagyon jól sikerült a véradók toborzása, közel harmincan nyújtották karjukat tűszúrása, így segítve a betegeket a gyógyulásban. Miskei Csilla, a Magyar Vöröskereszt megyei szervezetének munkatársa elmondta: a dorogházai véradáson nem csak a helyiek, hanem a környező településeken élők is részt vettek. A donorok ahogy máskor, úgy most sem távoztak üres kézzel az eseményről: a vöröskereszten és az Országos Vérellátó Szolgálaton kívül az iskola is ajándékot ajánlott számukra, továbbá a Nógrád Vármegyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ meglepetései közül is választhattak.

Várják a véradókat 

A Civil Véradó Hét pénteken folytatódik: 9 és 16 óra között a salgótarjáni Wamsler SE Rákóczi úti üzemében, Balassagyarmaton pedig a Mikszáth Kálmán Művelődési Központban 15 és 18 óra között nyújthatják karjukat a véradók. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában