Farsang

2024.02.25. 07:55

Elűzték a telet az ország leghidegebb településén: bált rendeztek Zabaron (videó)

Vidám télűző program során vonult végig a farsangi forgatag az ország leghidegebbnek aposztrofált települése, azaz Zabar utcáin a napokban.

Veres Edina

Vidám hangulatban búcsúztatták a helyiek a telet

Forrás: Facebook / Zabarért Egyesület

Zene, ének és vidámság hangjai töltötték meg a helyi utcákat a napokban a Zabarért Egyesület által szervezett maszkabálon. A télűző farsangi felvonulás és a táncos mulatság résztvevői a külső zabari italbolt előtt gyülekeztek, majd onnan indultak énekelve a községháza udvarára vezető útjuknak a maskarások. 

A helyi civil szervezet egy videót is megosztott a Facebook-oldalán a jó hangulatú programról. A felvételből kiderült, hogy a célállomást elérve a résztvevők táncra perdültek, majd a lángra lobbantották a kiszebábot. „Kivittük a betegséget, behoztuk az egészséget! Jöjjön a tavasz, vesszen a tél!” – olvasható a videóhoz fűzött bejegyzésben. A rendezvény során a muzsikáról Hrúz Dénes és fia, Hrúz Márton gondoskodott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában