Mulatság

2024.02.25. 16:40

Éjszakába nyúlóan vigadtak a jótékonysági bálon a Karancs-völgyi települések lakói

Teltházas farsangi bálon mulatott Karancs-völgy apraja-nagyja a napokban a karancsaljai polgármesteri hivatal nagytermében.

Sipos Nina Vivien

Tánc, zene, finom falatok, na meg persze mulatság a javából. Minden fontos tényező adott volt ahhoz, hogy egy fergeteges farsangi bálon vigadjanak a Karancs-völgyiek a Karancsaljáért Alapítvány és A Szövetség Alapítvány jóvoltából.

Az est művészeti vezetői Tóth-Beeri Szilvia és Tóth Tibor, míg a házigazda Sulyok Oszkár Jánosné, Karancsalja polgármestere volt. A vacsora töltött káposzta és palóc báránygulyás volt, amelyeket támogatásként felajánlott a karancslapujtői Duci Csapat Egyesület és Jakab Attila Koppány.

– Elképesztően jól sikerült a bál. Úgy gondolom, hogy mindenki remekül érezte magát, és ki tudott kapcsolódni abban a családias, fantasztikus légkörben, amit ott teremtettünk a szervezőkkel – közölte Tóth-Beeri Szilvia, az A Szövetség Alapítvány elnöke, hozzátéve: – A résztvevők színvonalas műsorokat láthattak az este folyamán a Karancs-völgyi művészek, együttesek, táncosok előadásában.

A hátrányos helyzetű fiatalokat támogatják a bevételből

A farsangi bálon fellépett mások mellett Holló Fruzsina, a salgótarjáni Mona Deja-Vu Tánciskola növendéke, láthatták a vendégek az etesi Táncoló Talpak Zumba Csoportot, a Nyárutó Nyugdíjas Klub tagjait, Tóth Tibor hegedűművészt, a Szőllősi Zenekart, továbbá a Kiskút Néptánccsoportot, amelyet somosi fiatalok alkotnak.

Somoskőújfaluban mindig is nagy hagyománya volt a néptáncnak, hol többen, hol kevesebben őrizték, de szerencsére mindig akadtak, akik továbbvitték és éltették a tradíciókat. A farsangi mulatságra egy vasvári verbunkkal és domaházi lassú-, illetve friss csárdással készültek.

Tóth-Beeri Szilvia kifejtette portálunknak, hogy mind a kilenc Karancs-völgyi település méltón képviseltette magát a bálon az összetartózás és az összefogás jegyében, amely központi részét képezte a rendezvénynek is. Az egyik fő cél az volt, hogy a mulatságon összegyűlt támogatásokból száz százalékban finanszírozni tudják három hátrányos helyzetű gyermek nyári táborozását.

– Őszinte örömmel mondhatom, hogy sikerült összegyűjteni annyi pénzadományt, hogy kifizessük három rászoruló gyermek táborozását. A szerencsés gyerkőcöket Horváth-Szántó Csilla, a Karancsaljáért Alapítvány elnöke választja majd ki a közeljövőben, értesíteni pedig közösen fogjuk őket – emelte ki Tóth-Beeri Szilvia.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában